Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ενίσχυση δυνάμεων, πλούσια πείρα και συμπεράσματα από την πάλη των αγροτών

Με σημαντικά ενισχυμένες δυνάμεις και τη συμμετοχή νέων Αγροτικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, το Σάββατο 18 Μάρτη στη Λαμία, αφήνοντας παρακαταθήκη για παραπέρα δυνάμωμα του αγροτικού κινήματος στην περιοχή.

Στην έναρξη των εργασιών παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, φοιτητικών συλλόγων και σωματείων συνταξιούχων, καθώς και ο Ρίζος Μαρούδας, εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στους χαιρετισμούς των εκπροσώπων συλλόγων και φορέων έγιναν ιδιαίτερες αναφορές στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να δοθεί οργανωμένη και συλλογική απάντηση στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή των εργαζομένων και του λαού για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από την κλιμάκωση του αγώνα και την ενίσχυση του κοινού μετώπου εργαζομένων, αγροτών, φοιτητών, συνταξιούχων.

Μέσα από τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου από τον απερχόμενο πρόεδρο, Γιάννη Μαρούλη, καθώς και τις τοποθετήσεις των συνέδρων που εκπροσώπησαν τους Αγροτικούς Συλλόγους που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία, κατατέθηκαν πλούσια πείρα και συμπεράσματα από την πολύμορφη αγωνιστική δράση και τις διεργασίες ανασύνταξης της συλλογικής οργάνωσης.

Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα ήταν η αύξηση της δύναμης που σημείωσε τα τελευταία χρόνια η Ομοσπονδία, μέσα από τη συμμετοχή νέων Αγροτικών Συλλόγων και τον πολλαπλασιασμό των αγροτών και κτηνοτρόφων που συμμετείχαν στις εκλογές των Συλλόγων τους. Συγκεκριμένα, πλάι στους πέντε Αγροτικούς Συλλόγους που συμμετείχαν στην ίδρυσή της το 2017, προστέθηκαν τρεις ακόμα Σύλλογοι, που ιδρύθηκαν ή επανασυγκροτήθηκαν μέσα από τις αγωνιστικές διεργασίες και τα μπλόκα των τελευταίων ετών, ενώ παράλληλα στην Ομοσπονδία συμμετέχουν πλέον και δύο Σύλλογοι Κτηνοτρόφων.

Επίσης αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, η ερήμωση των χωριών από τη μείωση του αγροτικού πληθυσμού, αναλύθηκαν τα βασικά αιτήματα που διεκδικεί το οργανωμένο αγροτικό κίνημα σε όλη τη χώρα, αλλά και τα επιμέρους που απασχολούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Φθιώτιδας, ενώ παράλληλα επισημάνθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συνολικότερη υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων και του λαού μέσα από την απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, της Παιδείας, των υποδομών, της ασφάλειας κ.λπ.

Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε η ανάγκη για ακόμα μαζικότερη οργάνωση του αγροτικού κόσμου, ενώ τέθηκαν στόχοι για δημιουργία νέων Αγροτικών Συλλόγων και ενίσχυσης της κοινής δράσης με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους, πάνω στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν υποτάσσονται στην εξόντωσή τους οι αγρότες, διεκδικούν άμεσα μέτρα (2024-01-31 00:00:00.0)
Στο «πόδι» σε όλη την ύπαιθρο (2023-01-28 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν και οι βιοπαλαιστές αγρότες (2022-11-08 00:00:00.0)
Με το συλλαλητήριο στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη διεκδικούν την επιβίωσή τους (2022-10-19 00:00:00.0)
Προετοιμασίες με μπλόκα και άλλες κινητοποιήσεις (2018-02-01 00:00:00.0)
Συντονισμένη δράση στη Θεσσαλία τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη (2016-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ