Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επικίνδυνη η υποστελέχωση της ΜΕΘ Ασκληπιείου Βούλας

Τις επικίνδυνες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου, Θανάσης Παφίλης προς τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, «η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας λειτουργεί το τελευταίο διάστημα σε συνθήκες ακραίας υποστελέχωσης, που είναι επικίνδυνες για ασθενείς και εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, διαθέτει 8 κρεβάτια και συνεπώς με βάση τις διεθνείς οδηγίες αλλά και τη σχετική απόφαση του ΚΕΣΥ, που προβλέπουν έναν γιατρό και 4 νοσηλευτές ανά κλίνη, θα έπρεπε να διαθέτει 36 νοσηλευτές. Αντί γι' αυτό, διαθέτει 22 νοσηλευτές, αριθμός πολύ μικρός για να μπορεί να παρασχεθεί η εντατική και ποιοτική θεραπεία των βαρέως πασχόντων ασθενών.

Παράλληλα, όπως και σε όλο το νοσοκομείο, στη ΜΕΘ υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε βασικά υλικά, όπως τα γάντια και οι σύριγγες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να τα προμηθεύονται μόνοι τους, προκειμένου να είναι εφικτή η νοσηλεία των ασθενών.

Οι εργαζόμενοι έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενέχει η λειτουργία της ΜΕΘ υπό αυτές τις συνθήκες, με αλλεπάλληλα έγγραφά τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, ωστόσο δεν έχει ληφθεί έως τώρα κανένα μέτρο.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των έως τώρα κυβερνήσεων, που βασίζεται στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση, με αποτέλεσμα την υποστελέχωση και την επικράτηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Η πολιτική που επιστέγασμά της είναι το "νέο ΕΣΥ" της κυβέρνησης της ΝΔ και είναι συνέχεια των ΣΔΙΤ και της γενίκευσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Υγείας τι μέτρα θα πάρει για την άμεση στελέχωση της ΜΕΘ, με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, αλλά και για να εξοπλιστεί πλήρως το νοσοκομείο με όλα τα αναγκαία αναλώσιμα υλικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ