Τετάρτη 22 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού

Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του νερού, γιατί είναι αντιλαϊκό, φοροεισπρακτικό, αντιπεριβαλλοντικό και κατασταλτικό, επεσήμανε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας χτες στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σημείωσε ότι αυτό το αίτημα για απόσυρση εξέφρασαν τη Δευτέρα χιλιάδες λαού στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, καταδικάζοντας την πολιτική παραπέρα εμπορευματοποίησης του νερού, η οποία θα φορτώσει νέα βάρη στους εργαζόμενους, με την αύξηση στα τιμολόγια του νερού, και θα φέρει κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με το νομοσχέδιο η νέα αρχή θα αποφασίζει με βάση το «κόστος - όφελος», προκρίνοντας τη δημιουργία και συντήρηση δικτύων στις περιοχές όπου θα υπάρχει ανάπτυξη και κέρδος, ενώ άλλες περιοχές θα φτάσουν στο σημείο να λένε «το νερό νεράκι».

Σοβαρές συνέπειες με τις αυξήσεις στα τιμολόγια θα προκύψουν και για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, που ήδη στενάζουν κάτω από το βάρος του υψηλού κόστους παραγωγής.

Επιπλέον, ο Γ. Λαμπρούλης προειδοποίησε ότι θα ενταθεί ο εργασιακός μεσαίωνας στις υπηρεσίες νερού, με τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της εργασίας με μπλοκάκι κ.λπ., με δεδομένη την απαγόρευση στους δήμους να προχωρούν σε προσλήψεις στις ΔΕΥΑ.

Υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο συνεχίζεται η πολιτική της εμπορευματοποίησης του νερού την οποία εφάρμοσαν εδώ και χρόνια όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γι' αυτό και σήμερα περισσεύει η υποκρισία τους. Υπενθύμισε ότι όλα τα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχουν ψηφίσει και προωθήσει τις σχετικές ευρωπαϊκές Οδηγίες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αθωώνει την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ λέγοντας ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού έρχεται ως «ιδεοληψία» της κυβέρνησης της ΝΔ.

Καταλήγοντας ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε ότι για το ΚΚΕ πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή της συνολικής πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού, για φτηνό και ποιοτικό νερό, δραστική μείωση των τιμολογίων στα λαϊκά νοικοκυριά, στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα νύχια ιδιωτών και ΜΚΟ μια ακόμα ζωτική ανάγκη του λαού και της νεολαίας (2024-07-26 00:00:00.0)
Δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου (2024-01-25 00:00:00.0)
Στρώσατε όλοι μαζί το έδαφος για το σημερινό βήμα παραπέρα ιδιωτικοποίησης (2023-03-22 00:00:00.0)
ΣΔΙΤ θα καθορίζουν και τον προσανατολισμό της Ψυχικής Υγείας (2023-01-26 00:00:00.0)
Νομοσχέδιο που υπηρετεί ξεκάθαρα τις ανάγκες των μεγαθηρίων της Υγείας (2022-12-02 00:00:00.0)
Με «πυξίδα» τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΚΑΠ (2020-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ