Τετάρτη 22 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Στρώσατε όλοι μαζί το έδαφος για το σημερινό βήμα παραπέρα ιδιωτικοποίησης

«Η κυβέρνηση, με αδίστακτο τρόπο κι ενώ έχει προηγηθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης των μεταφορών που βάζει την ανθρώπινη ζωή στο ζύγι κόστους - οφέλους, φέρνει μια ακόμα ιδιωτικοποίηση, αυτή της ολοκληρωτικής παράδοσης της ύδρευσης - αποχέτευσης, της Ενέργειας και των αποβλήτων στα χέρια των ιδιωτικών ομίλων. Δείχνει, αν μη τι άλλο, την κυνικότητα με την οποία προωθεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αναγκών». Αυτό επισήμανε στην ομιλία του ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο δεν προήλθε από παρθενογένεση αλλά πως το έδαφος έχει στρωθεί από τη σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία 60 του 2000, ακρογωνιαίο λίθο της εμπορευματοποίησης του νερού, που έχει ψηφιστεί από όλα τα κόμματα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής. Η Οδηγία αυτή, η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων, το παρόν σχέδιο νόμου, όλα μαζί συντελούν στην αύξηση τις τιμής του νερού για τα λαϊκά νοικοκυριά αλλά και τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, στο όνομα της εξοικονόμησης νερού, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Το νερό από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενεργειακή φτώχεια απ' τη μία και το νερό νεράκι απ' την άλλη για τα λαϊκά νοικοκυριά».

Υπενθύμισε ότι ενώ τώρα αυτά τα κόμματα εμφανίζονται υποστηρικτές των αγώνων των εργαζομένων των ΔΕΥΑ, ήταν τα ίδια που ως κυβερνήσεις άνοιξαν τον δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση. Το 1999 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που διαχώρισε την ΕΥΔΑΠ σε υποδομές και διανομή, το 2001 πάλι με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπήκε η ΕΥΔΑΠ στο Χρηματιστήριο, ενώ το 2019 και τα τρία κόμματα την παρέδωσαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε ότι ενόψει των εκλογών το πραγματικό δίλημμα είναι «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» προσθέτοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν επανειλημμένα αποδείξει πως υπηρετούν τα κέρδη των λίγων. Κάλεσε τις λαϊκές οικογένειες να σημαδέψουν σωστά, ενισχύοντας με την ψήφο τους το ΚΚΕ για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση κι αν προκύψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ