Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΘΕΝΣ ΠΛΑΖΑ»
Απαιτούν ανάκληση των απολύσεων

Συγκέντρωση έξω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου « Αθενς Πλάζα», πραγματοποιούν σήμερα στις 4 μ.μ. εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων δυο εργαζομένων που αρνήθηκαν να υπογράψουν βλαπτικές ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αθενς Πλάζα» καλεί τους εργαζόμενους και άλλων ξενοδοχείων να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση δηλώνοντας έτσι έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους. «Επειδή πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι το μόνο όπλο που μπορεί εμποδίσει και να δυσκολέψει τα αντεργατικά σχέδια των εργοδοτών, με τη συμπαράστασή σας μπορούμε να σταματήσουμε τις απολύσεις, μπορούμε να επιβάλουμε την επαναπρόσληψη τουλάχιστον των δύο τελευταίων απολυμένων», επισημαίνει το σωματείο.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο νέος εργοδότης του ξενοδοχείου, που έχει αναλάβει τη διαχείρισή του εδώ και τρία χρόνια, έβαλε σαν πρώτο στόχο τη μείωση του κόστους εργασίας και άρχισε αμέσως την καταστρατήγηση πολλών από τα δικαιώματα που είχαν μέχρι τότε. «Για να ξεφορτωθεί τους παλιούς εργαζόμενους, απέλυσε ή υποχρέωσε σε παραίτηση πάνω από 70 εργαζόμενους μέχρι τώρα. Εκανε περικοπές με τη μέθοδο των συμψηφισμών σε επιδόματα που παίρναμε πάνω από 16 χρόνια», υπογραμμίζει το σωματείο.

Να σημειωθεί ότι επειδή πολλοί εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στα δικαστήρια για τις περικοπές των επιδομάτων και δικαιώθηκαν σε πρώτο αλλά και σε δεύτερο βαθμό, η επιχείρηση του «Αθενς Πλάζα» με εκβιασμούς και πιέσεις, τους υποχρέωσε να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, με τις οποίες δέχονται ότι παραιτούνται από οικονομικά και θεσμικά δικαιώματά τους. Αρκετοί εργαζόμενοι του ξενοδοχείου αρνήθηκαν να υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας και δεν υπέγραψαν τις συμβάσεις, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης, όπως έγινε με τις δυο εργαζόμενες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ