Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Φονικές αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές

Αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον φιλοϊρανικών δυνάμεων εξαπέλυσαν οι αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις το βράδυ της Πέμπτης, με πληροφορίες - που δεν επιβεβαιώνονται από το Ιράν - να κάνουν λόγο για 19 νεκρούς.

Πρόσχημα για την επιδρομή αποτέλεσε επίθεση με drone που πραγματοποιήθηκε κατά δυνάμεων κατοχής των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αμερικανός «εργολάβος» (μισθοφόρος) και να τραυματιστούν ακόμα ένας μισθοφόρος και πέντε Αμερικανοί στρατιωτικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου. Η επίθεση έγινε εναντίον βάσης των υπό αμερικανική διοίκηση κουρδικών δυνάμεων κοντά στη Χασάκα.

Ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν, Κ. Χοσραβί, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στις ΗΠΑ ότι «δεν θα μείνουν αναπάντητα» πιθανά πλήγματα ιρανικών βάσεων στην Συρία. Και πρόσθεσε ότι «οποιοδήποτε πρόσχημα για επιθέσεις κατά βάσεων που έχουν δημιουργηθεί κατόπιν αιτήματος της συριακής κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα αυτή, θα λάβει άμεση απάντηση».

Την Παρασκευή ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ισχυρίστηκε πως οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν σύγκρουση με το Ιράν, παρότι νωρίτερα είχε διατάξει την εξαπόλυση των βομβαρδισμών κατά φιλοϊρανών μαχητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ