Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
Να απελευθερωθούν οι Τυνήσιοι κομμουνιστές

Επιστολή της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ προς την πρεσβεία της Τυνησίας

Σε επιστολή της προς την πρεσβεία της Τυνησίας, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σημειώνει πως πληροφορήθηκε το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «δίκη 3 στελεχών του ΚΚ Τυνησίας, από το Σάββατο 30.3.02, και δικάζονται σε δεύτερη διαδικασία οι σύντροφοι Χαμάμι Χάμα -Γενικός Γραμματέας του κόμματος - Τααμάλα Σαμίρ και Μαντούρι Αμπντέλ Αμπάρ».

Οπως τονίζεται στην επιστολή, οι τρεις «είχαν καταδικαστεί σε πρώτη δίκη σε βαριές ποινές για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τη δράση τους προς όφελος των συμφερόντων του λαού της Τυνησίας».

Η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «θεωρούμε την καταδίκη τους απαράδεκτη και ζητάμε την άμεση αθώωσή τους, την απελευθέρωσή τους και την ελεύθερη δράση τους σε σχέση με τις πεποιθήσεις τους για τα συμφέροντα του Λαού της Τυνησίας και μια καλύτερη ζωή».

Και η επιστολή καταλήγει «ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης για την απελευθέρωση και την έκφραση της αλληλεγγύης μας ώστε να υπάρξει μια άλλη, δημοκρατική πορεία στη χώρα σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ