Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σ' άλλον κόσμο η πλειοψηφία

Την πλήρη ταύτιση και υποταγή τους στις κυβερνητικές επιλογές επαναβεβαίωσαν οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κατά τη διάρκεια του απολογιστικού του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αποχώρησαν από το συνέδριο, αρνούμενες να συζητήσουν το Ασφαλιστικό! Πιο συγκεκριμένα οι παρατάξεις αποχώρησαν (!) όταν η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» κατέθεσε ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε από το σώμα του συνεδρίου, με το οποίο καλούσε σε συνολική απόρριψη των προτάσεων της κυβέρνησης, αποχώρηση από τον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης και άμεση απόφαση για αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι αντιπρόσωποι υιοθέτησαν επίσης άλλα δυο ψηφίσματα της ΔΕΣΚ όπου με το πρώτο δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό και με το δεύτερο απαιτούν «σύστημα υγείας με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλους τους εργαζόμενους. Ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Εργασιακή εξασφάλιση των υπηρετούντων συμβασιούχων ιατρών του ΙΚΑ με ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κατοχύρωση. Χρηματοδότηση του συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Κατά τα άλλα και αυτό το τακτικό συνέδριο του ΕΚΠ σημαδεύτηκε από τη νομιμοποίηση και συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων στο σώμα, οι οποίοι προήλθαν από ναυτεργατικά σωματεία και είναι εκλεγμένοι με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα, αλλά και από αντιπροσώπους σωματείων που είχαν ξεπεράσει την προθεσμία που ορίζει το Καταστατικό του ΕΚΠ για τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων.

Οι αντιπρόσωποι της ΔΕΣΚ κατήγγειλαν όλη αυτή τη διαδικασία και τη συμβιβασμένη τακτική της πλειοψηφίας του ΕΚΠ και δήλωσαν για ακόμα μια φορά ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν για όλα αυτά που προωθούνται και επιβάλλονται στους εργαζόμενους, για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ