Παρασκευή 7 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας LNG στον Σκαραμαγκά

Σωματεία και φορείς του Χαϊδαρίου συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στα σχέδια για εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Σκαραμαγκά. Τάσσονται ενάντια στη λειτουργία της μονάδας, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής της Δυτικής Αθήνας. Παράλληλα, απαιτούν ναυπηγεία ανοιχτά, ασφαλή, με πρόσληψη όλων των εργαζομένων, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Αυτά τα αιτήματα επαναβεβαιώθηκαν μετά από μαζική σύσκεψη φορέων του Χαϊδαρίου, όπου συμμετείχαν τοπικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, σωματεία εργαζομένων, όπως στα νοσοκομεία, στον δήμο Χαϊδαρίου, σύλλογοι εκπαιδευτικών από Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Γυναικών, Σύνδεσμος Συνταξιούχων, αλλά και στην κινητοποίηση που έγινε την Κυριακή.

Ολοι οι φορείς σημειώνουν ότι «μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με εμάς να μετράμε νεκρούς, την εταιρεία να μετράει κέρδη και το κράτος να ψάχνει τους υπεύθυνους την ώρα που αντιμετωπίζει την ασφάλειά μας ως κόστος και στραγγαλίζει τις δαπάνες γι' αυτή, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η περιοχή μας νέα Τέμπη ούτε να ακούσουμε ότι έφταιγε η κακιά η ώρα».

«Απαιτείται αγώνας πολύμορφος, δυναμικός, μαζικός για να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους», τονίζουν, προχωρώντας στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Φορέων, σε συνέχεια των δράσεων των τοπικών συλλόγων, «που θα οργανώνει και θα σχεδιάζει τα βήματά μας, ώστε δυνατά, αποφασιστικά να ακουστούμε για να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους». Θα αναλάβουν πολύμορφες δράσεις, στέλνοντας το μήνυμα εναντίωσης, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς. Συνεχίζουν, μετά το Πάσχα, με δυναμικότερη μαζική κινητοποίηση και κλείσιμο της λεωφόρου Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ