Σάββατο 8 Απρίλη 2023 - Κυριακή 9 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα

Στον χαιρετισμό του, ο Αθανάσιος Σκόνδρας τόνισε ότι η εκδήλωση διεξάγεται στην κατάλληλη στιγμή. «Με όλα αυτά που γίνονται και με βάση τον πρόσφατο νόμο που πέρασε, δεν έχουμε υποστείλει τη σημαία της αγωνιστικότητας απέναντι στις διαθέσεις που έχουν για την εμπορευματοποίηση του νερού», σημείωσε, ενώ έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και στις απόπειρες ιδιωτικοποίησης του νερού.

Χαρακτήρισε «υποκριτική» την «αντίδραση των συναδέλφων ή και των πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων. Ενώ υπήρχε απόφαση του ΣτΕ από το 2014 που έλεγε ότι το νερό δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί και πρέπει να είναι στην κυριότητα του κράτους, αυτοί έγραψαν την απόφαση στα παλιά τους παπούτσια και μεταβίβασαν τις μετοχές σε καινούργιο σχήμα, που το είπαν υπερταμείο, το οποίο έχει θυγατρική το ΤΑΙΠΕΔ».

Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα «αντιδρώντας στα σχέδια που έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, όχι γιατί είναι βίτσιο μας, αλλά γιατί θεωρούμε και είναι κοινή παραδοχή ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι αγαθό, είναι το βασικό συστατικό για τη ζωή μας. Γι' αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε και ευχαριστούμε και για την προσπάθεια που κάνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ να αναδεικνύει το θέμα και εμείς θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ