Σάββατο 8 Απρίλη 2023 - Κυριακή 9 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΡΟΜΑ
Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Ρομά για κοινωνική ένταξη

Μια ιδιαίτερα θερμή και μεστή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ρομά στις 8 Απρίλη. Αντιπροσωπεία της ΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό της Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, υποδέχτηκε εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ» και επιστήμονες διαμεσολαβητές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις κοινότητες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και πήραν τον λόγο ο Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», ο Γιάννης Μάντζας, επιστημονικός συνεργάτης της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Παϊτέρης, πρόεδρος της Ενωσης Διαμεσολαβητών Ρομά, η Κατερίνα Χαροκόπου, νομικός με ειδίκευση στα δικαιώματα των μειονοτήτων και επιστημονική συνεργάτρια στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Αγγέλα Λεκατσά, διαμεσολαβήτρια - εκπαιδευτικός, η Χριστίνα Χρήστου, υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, πρώην εργαζόμενη σε προγράμματα κοινωνικής ένταξης και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών Ρομά, και ο Σώστης Καραγιαννόπουλος, εργαζόμενος και φοιτητής Ειδικής Αγωγής. Συμμετείχαν επίσης η Αναστασία Μητροπάνου, επιστημονική συνεργάτρια της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», η Αλεξάνδρα Καραγιάννη, γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», ο Αργύρης Καραγκούνης, εκπρόσωπος των κοινοτήτων Μεγάρων, και ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, μέλος του ΔΣ της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ». Παρέστησαν ακόμα νέοι σε ηλικία Ρομά από τον Κολωνό και γυναίκες από την Αγία Βαρβάρα, που δέχονται απειλές για την πρώτη τους κατοικία επειδή δεν κατάφεραν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Καλωσορίζοντάς τους ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε ότι το Κόμμα δεν ασχολείται συγκυριακά με τα προβλήματα των Ρομά αλλά βρίσκεται στο πλευρό τους καθημερινά, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του λαού μας, στον κοινό αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία, στη στέγαση, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, και διεκδικώντας μαζί τους την ολόπλευρη κοινωνική τους ένταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ