Σάββατο 8 Απρίλη 2023 - Κυριακή 9 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΕΡΒΙΩΝ
Ζητείται ... αρμόδιος

Στο μεταξύ, συζητήθηκε στη Βουλή την Παρασκευή η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης για το ζήτημα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε τα προβλήματα που βιώνει ο λαός της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι «η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη». Ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών για την υποσυντήρηση, την υποστελέχωση σε εξειδικευμένο επιστημονικό - τεχνικό προσωπικό στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνεται ολοκληρωμένη επίβλεψη - συντήρηση του απαρχαιωμένου, στο μεγαλύτερο κομμάτι, Εθνικού οδικού δικτύου, των 560 χλμ., με ό,τι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους και την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση παρουσιάστηκε ως «απλός παρατηρητής», με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, να επιδίδεται στο γνωστό πινγκ - πονγκ ευθυνών, αναφέροντας ότι «η αποκλειστική αρμοδιότητα» είναι της Περιφέρειας, και να επαναλαμβάνει ένα ευχολόγιο για να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης το συντομότερο δυνατό.

«Πάμε όπου βγει στα τρένα, διέρχεστε με δική σας ευθύνη στις γέφυρες», του απάντησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, επισημαίνοντας ότι το κράτος είναι αργό σε καθετί που αφορά τις λαϊκές ανάγκες αλλά «όταν είναι να ταΐσετε τους επιχειρηματικούς ομίλους το κράτος σας πάει σφαίρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ