Σάββατο 8 Απρίλη 2023 - Κυριακή 9 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Να σταματήσουν τώρα οι σχεδιασμοί για σταθμό LNG

Μαχητική κινητοποίηση έγινε την Παρασκευή στον Βόλο

Την αντίθεσή τους στην κατασκευή σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Μαγνησία εξέφρασαν σωματεία και μαζικοί φορείς, με τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή το μεσημέρι στο δημαρχείο του Βόλου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με αυτόν τον τρόπο εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των κατοίκων και για το περιβάλλον, καθώς και την αντίθεσή τους στη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο για τους ενεργειακούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ευρωΝΑΤΟικού στρατοπέδου.

Ωστόσο, η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας, η οποία δημιουργήθηκε σκόπιμα καθώς απουσίαζαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου.

Με δεδομένο ότι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκονταν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, φορέων και συλλόγων, ο Αποστόλης Ριζόπουλος, επικεφαλής και εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάλεσε τους εκπροσώπους των φορέων να παραμείνουν στην αίθουσα, να πραγματοποιήσουν ανοιχτή Συνέλευση και να τοποθετηθούν για το θέμα αυτό.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως «η στάση της δημοτικής αρχής με τεχνητή έλλειψη απαρτίας αποδεικνύει ότι είναι στο πλευρό των μεγαλοεπενδυτών, επιχειρηματικών ομίλων για μια εγκατάσταση που θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη ζωή μας και εμπλέκει την περιοχή σε μεγάλους κινδύνους». Στη συνέχεια κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μάη στην παραλία του Βόλου.

Μεταξύ αυτών που πήραν τον λόγο ήταν ο Ναπολέων Κολοβός, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα «Παγασητικός SOS», ο Γιώργος Ρούσας, εκ μέρους των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, ο Χρήστος Βενέτης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, ο Γιώργος Νικολούλης, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ολοι τους ανέδειξαν ότι οι σχεδιασμοί αυτοί δεν θα ωφελήσουν τον λαό της Μαγνησίας, παρά μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως τους Ελληνες εφοπλιστές που κατέχουν μεγάλο αριθμό πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι για δήμο και Περιφέρεια από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (2023-08-04 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (2023-07-27 00:00:00.0)
Τα κέρδη τους καταστρέφουν τη ζωή μας και το περιβάλλον (2020-06-06 00:00:00.0)
Πλήθος φορέων διαδηλώνουν σήμερα (2020-06-05 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις σε Βόλο, Καρδίτσα και Λάρισα (2020-05-30 00:00:00.0)
Προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της (2018-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ