Πέμπτη 13 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Σε άμεσο κίνδυνο μπήκε η ζωή δύο εργαζομένων

Αμεσα κινδύνεψε προχθές η σωματική ακεραιότητα έως και η ζωή δύο εργαζομένων, συνοδών απορριμματοφόρου στον δήμο Ηλιούπολης, όταν αυτοκίνητο έπεσε στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου την ώρα της αποκομιδής, σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Οι εργαζόμενοι γλίτωσαν τελευταία στιγμή, καθώς πρόλαβαν να φύγουν από το σημείο της πρόσκρουσης.

Πρόκειται για ένα ακόμα πανομοιότυπο εργατικό «ατύχημα» σε συνέχεια άλλων του τελευταίου διαστήματος, με το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο να σημειώνει ότι μπορούν να ληφθούν μέτρα, όπως: «Να εξεταστούν όλες οι δυνατές λύσεις (καλύτερη χωροθέτηση των κάδων, αυτοκίνητο συνοδείας, διαφορετικό ωράριο, χρήση διαφορετικής τεχνολογίας αποκομιδής). Δεν μπορεί το 2023, με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη, να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν πανομοιότυπα εργατικά "ατυχήματα"! Με τον ρυθμό που πάει η κατάσταση, αν δεν θα παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας, θα βρεθούμε μπροστά σε προδιαγεγραμμένο έγκλημα!».

Ομως «το αυτί της κυβέρνησης και των δημάρχων δεν φαίνεται να ιδρώνει. Παρά τις διεκδικήσεις μας, κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλειά μας δεν λαμβάνεται». Ο λόγος: «Το κόστος των μέτρων για την υγεία και την ασφάλειά μας, που είναι αναγκαία αλλά οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι δεν τα λαμβάνουν, μπαίνει πάνω από τις ζωές μας, τις ζωές των εργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ