Κυριακή 7 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Να τους γυρίσουμε την πλάτη»

Ο λεγόμενος «Διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον», μια ανούσια μουσική ευρωπαϊκή «ατραξιόν», η οποία μάλιστα για πολλά χρόνια ήταν στην αφάνεια, απασχολεί, και πολύ μάλιστα, τους δικούς μας ιθύνοντες, σε σημείο που να γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων για το ποιο «τραγούδι» θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σ' αυτό το διαγωνισμό - φούσκα, λες και δεν υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα να μας απασχολούν.

Και επειδή σήμερα είναι δυστυχώς, η εποχή των μέτριων, έχουν αποκτήσει αξία και επιπλέουν οι «φελλοί», τα υποψήφια «ελληνικά» τραγούδια, είναι κόπιες των αγγλοσαξονικών και φαντάζουν σαν «μαϊμούδες». Οι δε δικοί μας καλλιτέχνες, προφανώς επειδή η γλώσσα μας ακούγεται «άσχημα» στ' αυτιά της ευρωπαϊκής «διανόησης», αποφάσισαν να τραγουδήσουν, όπως και οι Κύπριοι υποψήφιοι, με ξένο στίχο, μπας και τους καλοπιάσουν και τσιμπήσουν καμιά καλή θέση!

Το πιο εξοργιστικό, όμως, στην ιστορία αυτή είναι ότι όλα αυτά τα προωθεί και τα στηρίζει η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ, που την πληρώνει (αναγκαστικά) ο φορολογούμενος ελληνικός λαός, προκειμένου, υποτίθεται, να διαφυλάττει και προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό.

Και κοντά σ' όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και η πρόταση της κ. Επιτρόπου, περί καθιέρωσης της Αγγλικής, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας για τη χώρα μας. Ενώ στο θολό πολιτιστικό τοπίο, προστίθενται και τα εισαγόμενα από την Ευρώπη λεγόμενα «παιχνίδια» τύπου big brother, τα «τηλεσκουπίδια» που προβάλλουν τα ιδιωτικά κανάλια, με την ανοχή της κυβέρνησης.

Πρέπει, σ' όλους αυτούς και την αθλιότητα να τους γυρίσουμε την πλάτη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΑΦΟΣ

Αγ. Κήρυκος - Ικαρία


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ