Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προστάτες των Ολυμπιακών Αγώνων οι παγκόσμιοι τρομοκράτες

Στην επιβεβαίωση του χτεσινού ρεπορτάζ του «Ρ» σχετικά με την εν κρυπτώ συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και αμερικανικού ομίλου εταιριών με τη διαμεσολάβηση του Αμερικανού πρέσβη Τ. Μίλερ, ώστε οι Αμερικανοί να αναλάβουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, συντείνουν όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντί να ανακοινωθεί η συμφωνία, η οποία έχει «κλείσει» εδώ και αρκετό καιρό, ονόματα εταιριών που συμμετέχουν στον όμιλο βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω διαρροών, που αποσκοπούν στο να προετοιμαστεί το έδαφος για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Επικεφαλής του ομίλου φέρεται να είναι η αμερικανική εταιρία «Λόκχιντ Μάρτιν» (σ.σ. όπως αναφέρει χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές»), γνωστή από την κατασκευή πολεμικών αεροσκαφών αλλά και τους δεσμούς της με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη CIA (μαζί σχεδιάζουν ποια χώρα θα βομβαρδιστεί ώστε να προωθηθούν νέα μοντέλα αεροσκαφών). Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός πρέσβης δηλώνει σε συνέντευξή του ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να υπάρξουν συλλήψεις και καταδίκες τρομοκρατών (σ.σ. όπως ορίζει ο ίδιος τον όρο). Πρόκειται για τον ίδιο που, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στις επαφές του με υπουργούς της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό λειτουργούσε ως πλασιέ της «Λόκχιντ Μάρτιν».

Η κυβέρνηση, λοιπόν, αποφάσισε να παραδώσει στα χέρια των παγκόσμιων τρομοκρατών την ασφάλεια της Αττικής με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Οπως έγραψε χτες ο «Ρ», οι Αμερικανοί έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα και συντάσσουν τις προδιαγραφές για το Πρόγραμμα Ασφάλειας, ενώ το θέμα «βλέπει» προσωπικά ο Αμερικανός πρέσβης υπό την εποπτεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μέσω του οποίου έγιναν και ολοκληρώθηκαν οι τυπικές λεπτομέρειες για το κλείσιμο της συμφωνίας, αναμένεται να παίξει το ρόλο του υπαλλήλου της CIA και των επιχειρήσεων και το μόνο που θα κάνει είναι να παρέχει σχεδόν εν λευκώ τις δυνάμεις σε ανθρώπινο δυναμικό στους Αμερικανούς.

Με πρόσχημα την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα στήσουν έναν κλοιό παρακολούθησης όσων συμβαίνουν στην Αττική κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Αγώνων, ενώ ο συγκεκριμένος όμιλος εταιριών, που θα εκτελεί χρέη συμβούλου της κυβέρνησης σε θέματα ασφαλείας, θα σχεδιάσει, θα υλοποιήσει το Πρόγραμμα Ασφάλειας, ενώ θα διεξαγάγει και όλους τους διαγωνισμούς για υπηρεσίες ή προμήθειες που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση του προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ