Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Σκεπτικισμός από το ΤΕΕ

Σκεπτικισμό εκφράζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου για τη συνέχιση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου.

Οπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση, το ΤΕΕ συμφωνεί με τα περισσότερα από όσα εξαγγέλθηκαν, καθώς πολλά από αυτά αποτελούν προτάσεις του ΤΕΕ, που έχουν διατυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια. «Ομως - όπως τονίζεται - δεν παύουν να είναι γενικές εξαγγελίες (και δεν μπορούσε αυτή τη χρονική στιγμή να γίνει διαφορετικά) στα πλαίσια της συνέχισης του προγράμματος. Η εξειδίκευσή τους θα δείξει τελικά αν θα είναι και θετικά για την εξέλιξη της πορείας του».

Τον ίδιο σκεπτικισμό εκφράζει το ΤΕΕ και για τις δηλώσεις της υπουργού ότι ήδη η «Κτηματολόγιο ΑΕ» έχει επεξεργαστεί προτάσεις για την απεμπλοκή του έργου, τις οποίες θα συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς προηγούμενα να συζητηθούν αυτές με το ΤΕΕ και φορείς εκπόνησης των μελετών Κτηματολογίου. Μάλιστα, το ΤΕΕ με αφορμή το γεγονός αυτό, επικρίνει τη γενικότερη πολιτική της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ «να μελετώνται εξαιρετικά σημαντικά θέματα εν αγνοία και προς αιφνιδιασμό του ΤΕΕ, του τεχνικού κόσμου και τελικώς να αποβαίνουν σε βάρος της ποιότητας αυτών που προτείνονται»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ