Τρίτη 25 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οχι αιολικά πάρκα στην Οίτη

Στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν σύλλογοι και φορείς την Κυριακή 23 Απρίλη, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο βουνό της Οίτης, συμμετείχε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας και περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ανθρωποι κάθε ηλικίας από διάφορες περιοχές της χώρας, εκπρόσωποι Επιτροπών Αγώνα, μέλη ορειβατικών και περιβαλλοντικών συλλόγων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης, δίνοντας μαζικό «παρών» στην πορεία διαμαρτυρίας και απαιτώντας να σταματήσει το έγκλημα με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Η συνάντηση είχε οριστεί στη θέση Βρύζες στην Καλοσκοπή Φωκίδας και οι συμμετέχοντες περπάτησαν μέχρι την κορυφή Πυργάκι της Οίτης.

Θυμίζουμε ότι στην Οίτη, βουνό που φιλοξενεί έναν από τους δέκα εθνικούς δρυμούς της χώρας, Προστατευόμενη Περιοχή NATURA, με ιδιαίτερα πλούσια και σπάνια χλωρίδα και πανίδα, αλλά και ιδιαίτερα πλούσια Ιστορία, βρίσκονται στη διαδικασία αδειοδότησης πέντε συνολικά αιολικοί σταθμοί 28 ανεμογεννητριών σε υψόμετρα 1.700 έως 2.100 μέτρων.

Χαιρετίζοντας την κινητοποίηση και δηλώνοντας τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες για την προστασία της Οίτης και όλων των βουνών της Στερεάς Ελλάδας και της χώρας, ο Κ. Μπασδέκης επεσήμανε ότι η επέλαση των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών βασίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις και επιτρέπει να γίνονται εγκαταστάσεις παντού, όπου εξυπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας.

Καταλήγοντας τόνισε ότι «σήμερα αυτό που διακυβεύεται είναι: 'Η οι ζωές μας ή τα κέρδη τους. Και σε αυτόν τον αγώνα εμείς θα δώσουμε από τη δική μας πλευρά όλες μας τις δυνάμεις. Γιατί μόνο μέσα από τους αγώνες θα έρθουν θετικά αποτελέσματα για τον λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ