Τρίτη 25 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΡΚΟ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΩΝΑΣ
Οργή των σεισμόπληκτων για τις καταστροφές από τη νεροποντή

Περιοδεία της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Τα δήθεν αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας με την πρώτη δυνατή βροχή ...φράκαραν
Τα δήθεν αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας με την πρώτη δυνατή βροχή ...φράκαραν
«Ο θυμός του κόσμου να γίνει διεκδίκηση και ανατροπή των πολιτικών που βάζουν στο ζύγι της κερδοφορίας την ανθρώπινη ζωή», τόνισε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια επίσκεψης, την Κυριακή, στην Τοπική Κοινότητα Ζάρκου του δήμου Φαρκαδόνας, την οποία έπληξε ισχυρή χαλαζόπτωση και νεροποντή το απόγευμα του Σαββάτου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ ήταν ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων, συνοδευόμενος από τα στελέχη του Κόμματος Βάσω Μπακάση, περιφερειακή σύμβουλο Θεσσαλίας, Ευαγγελία Στεργίου, πρώην δημοτική σύμβουλο Φαρκαδόνας, Λάμπρο Τσέκα, μέλος της ΤΕ Τρικάλων, και Σπύρο Τσιοτινό, επί σειρά ετών πρόεδρο της Κοινότητας Ζάρκου και δημοτικό σύμβουλο Φαρκαδόνας παλιότερα.

Τα σημάδια που άφησαν πίσω το χαλάζι και η βροχή είναι ορατά με την πρώτη ματιά, σε χωράφια που έχουν μετατραπεί σε λασπότοπους, κατεστραμμένες καλλιέργειες που είναι σε ανάπτυξη (π.χ. δενδρώδεις, όπως αμύγδαλα και μήλα, αλλά και σιτηρά, όπως στάρι και καλαμπόκι), καθώς και καταστροφές σε υποδομές.

Μεγάλη λαχτάρα πήραν και οι σεισμοπαθείς κάτοικοι του χωριού, που δύο και πλέον χρόνια από τον σεισμό μένουν ακόμα στα κοντέινερ και είδαν την αυλή του οικισμού να μετατρέπεται σε λίμνη.


Ενας νέος κτηνοτρόφος της περιοχής και σεισμοπαθής, που γλίτωσε από τύχη τα 300 πρόβατα της μονάδας του, είδε να χάνονται ζωοτροφές αξίας 3-4 χιλιάδων ευρώ και θα χρειαστεί κι άλλα για την αποκατάσταση και τον καθαρισμό της μονάδας του. «Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι πλήγμα από πλημμύρα, έχω απευθυνθεί τόσες φορές στον δήμο για το πρόβλημα διευθέτησης των νερών της βροχής και η απάντηση που έχω πάρει είναι τουλάχιστον ειρωνική και απαξιωτική», μας λέει με οργή και προσθέτει: «Είμαι σεισμοπαθής, μένω με την σύζυγό μου σε κοντέινερ δυο χρόνια, δεν έχω πάρει ούτε την αποζημίωση για οικοσκευή από το σεισμό... Τώρα πλημμυρίζει ο στάβλος...», ενώ η γυναίκα του συμπληρώνει: «Θα πάρει αρκετές μέρες να ξανάχουμε παραγωγή γάλακτος... Τα ζώα μας είναι σε κατάσταση σοκ... Δεν έχουν φάει εδώ και πάνω από 24 ώρες».

Σε άλλα σημεία της περιοχής οι ντόπιοι έδειξαν τις καταστροφές σε υποδομές, μιλώντας όλοι τους για ακαθάριστα βασικά ρέματα της περιοχής με ευθύνη της δημοτικής αρχής Φαρκαδόνας, παρότι έχει εξαγγελθεί η διευθέτησή τους. Τα κατ' ευφημισμόν αντιδιαβρωτικά έργα και αντιπλημμυρικής προστασίας, που ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μόλις πριν 3 μήνες, κατέρρευσαν στην πρώτη σοβαρή πλημμύρα! Κατήγγειλαν και περιπτώσεις καταπάτησης γης, μπαζώματα ή τεχνητές στενώσεις της κοίτης ρεμάτων για ίδια οφέλη ορισμένων, υπό την ανοχή - «στραβά μάτια» αλλά και τη στήριξη δημοτικών αρχών των τελευταίων ετών, στο πλαίσιο της εξασφάλισης εκλογικής πελατείας.

Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι το Κόμμα αναδεικνύει διαχρονικά την αναγκαιότητα των έργων προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Κάλεσαν τους κατοίκους να μην παραιτηθούν από τη διεκδίκηση του δίκιου τους, να μην κρατήσουν στάση αναμονής, να μην εμπιστευτούν ξανά αυτούς που τους εξαπατούν με υποσχέσεις. Αντίθετα, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα που βάζουν, όπως άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές, αποζημίωση στο 100% των καταστροφών σε καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, ακίνητη και κινητή περιουσία, πάγωμα λογαριασμών, μέτρα πολιτικής προστασίας κ.λπ. Να αξιοποιήσουν την πείρα τους από τη στάση των κομμουνιστών, σε αντιπαράθεση με τη στάση των άλλων κομμάτων, ώστε και μπροστά στην κάλπη να κάνουν την πραγματική διαφορά, να έχουν πολύ πιο δυνατό την επόμενη μέρα το κόμμα που είναι κοντά τους, το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ