Τετάρτη 26 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023
Το Σάββατο η εκδήλωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους της Γαλλίας

Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους της Γαλλίας και τον πολύμηνο αγώνα που δίνουν, με απεργίες, πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις, οργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 29 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει πολυμελής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γαλλία. Θα χαιρετίσουν ο Ολιβιέ Ματό, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Ματιέ Μπολ Ρεντάτ, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Σιδηροδρομικών Βερσαλλιών, και ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Ακόμα, η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών από τη Γαλλία θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Συγκινητικό «ευχαριστώ» από τους Γάλλους εργάτες

Στο μεταξύ, ένα συγκινητικό μήνυμα - βίντεο από τους απεργούς της Λιόν, που στη διάρκεια της Συνέλευσής τους θέλησαν να ευχαριστήσουν τους εργάτες της Ελλάδας και όλων των χωρών που στέκονται στο πλευρό τους στον πολύμηνο αγώνα τους, έφτασε χτες στο ΠΑΜΕ.

Το βίντεο ξεκινά με την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, συνεχίζει με τραγούδια και συνθήματα, με πικέτες που γράφουν μηνύματα σε πολλές γλώσσες και «ευχαριστώ» στα Ελληνικά. Περιλαμβάνει επίσης ένα σύντομο μήνυμα εργάτριας από τη Γαλλία που ευχαριστεί αλλά και εκφράζει την αλληλεγγύη των εργατών της Γαλλίας στους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου για «ένα μέλλον όπου ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν»!


Από το ευχαριστήριο μήνυμα που έστειλαν Γάλλοι απεργοί στο ΠΑΜΕ
Από το ευχαριστήριο μήνυμα που έστειλαν Γάλλοι απεργοί στο ΠΑΜΕ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ