Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προεκλογικός αποπροσανατολισμός

Αίτημα για «βελτίωση» συνταξιοδότησης, μόνο στη βαριά βιομηχανία, από ΓΣΕΕ και ΠΑΣΚΕ

Μπροστά στο στόχο διάλυσης του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης, που η κυβέρνηση επιθυμεί να επιβάλει μετά τις εκλογές, στο βαθμό που το ΠΑΣΟΚ κατορθώσει να τις κερδίσει, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ επιλέγουν για μια ακόμη φορά το δρόμο της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, προβάλλοντας το αίτημα για συνταξιοδότηση των εργαζομένων με 10.500 ένσημα, χωρίς όριο ηλικίας, μόνο στη βαριά βιομηχανία, αντί για όλους τους κλάδους!

Το αίτημα προέκυψε από πρόσφατη σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τα προεδρεία των ομοσπονδιών των εργαζομένων στον κλάδο του Τσιμέντου, του Μετάλλου και των σωματείων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, από την οποία μάλιστα υπήρξαν και αποκλεισμοί συνδικαλιστών μη προσκείμενων στην ΠΑΣΚΕ.

Ο Δ. Τσιουμπρής, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, δήλωσε στον «Ρ» : «Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εργασίας, του διοικητή του ΙΚΑ και άλλων παραγόντων, καθημερινά προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία τα νέα μέτρα " φωτιά", που ετοιμάζουν για το ασφαλιστικό σύστημα. Μέτρα, όπως η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων κ.ά.

Κάποιες δυνάμεις όμως, στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, προσπαθεί να διασπάσει το μέτωπο της εργατικής τάξης. Πριν λίγες μέρες προχώρησε στην ουσία σε μια σύναξη της ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να αποφασίσουν τη στήριξη των σχεδίων της κυβέρνησης. Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, απομόνωσαν το πρόβλημα και θέλουν να παλέψουν για συνταξιοδότηση στα 10.500 χωρίς όριο ηλικίας αλλά μόνο για τη βαριά βιομηχανία. Αντίθετα, στόχος μέχρι σήμερα του συνδικαλιστικού κινήματος ήταν και είναι συνταξιοδότηση στα 10.500 χωρίς όριο ηλικίας για όλους τους εργαζόμενους. Πρακτικά, η θέση αυτή που πήραν για το μέταλλο, σημαίνει ότι από τους 200 χιλ. μεταλλεργάτες στον κλάδο, μόνο οι 10 χιλ. που εργάζονται σε εργοστάσια της βαριάς βιομηχανίας, θα πάρουν σύνταξη στα 10.500».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ