Πέμπτη 4 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μακελειό από 13χρονο μαθητή σε σχολείο

Τουλάχιστον 8 μαθητές και ένας φύλακας σκοτώθηκαν χτες σε δημοτικό σχολείο στο κεντρικό Βελιγράδι, όπου ένας έφηβος μαθητής άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, με βάση τις πρώτες πληροφορίες.

Αλλα 6 παιδιά τραυματίστηκαν, όπως και η δασκάλα της τάξης στην οποία μπήκε ο 13χρονος δράστης, που φοιτούσε κι αυτός στο συγκεκριμένο σχολείο. Δύο από τα τραυματισμένα παιδιά νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ιδιαίτερα κρίσιμη ήταν η κατάσταση μιας ακόμα μαθήτριας, η οποία υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο δημοτικό Vladislav Ribnikar στην περιοχή Vracar της σερβικής πρωτεύουσας, λίγο πριν από τις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την αστυνομία, ο έφηβος χρησιμοποίησε δύο όπλα που κατείχε ο πατέρας του. Ο μαθητής συνελήφθη, όπως και οι γονείς του. Οι αρχές έκαναν λόγο για σχεδιάγραμμα που βρέθηκε, με τους μαθητές που είχε σχεδιαστεί να «εξοντωθούν». Γονείς μαθητών του σχολείου έκαναν πάντως λόγο για «έναν ήσυχο και καλό μαθητή».

Ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλ. Βούτσιτς, δήλωσε ότι το αγόρι «θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο τμήμα ψυχιατρικής κλινικής», χωρίς άλλες διευκρινίσεις. Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος.

  • Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δύο μαθήτριες (ηλικίας 7 και 8 ετών) τραυματίστηκαν σοβαρά χτες στο Βερολίνο, όταν ένας ενήλικος τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Τα κορίτσια μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο ενώ μέχρι το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την επίθεση και τον δράστη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ