Πέμπτη 4 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Μικρές διαφορές στις δημοσκοπήσεις και νέες καταγγελίες

Μικρή διαφορά μεταξύ των Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου, αλλά και τον δεύτερο πολύ κοντά στην εκλογή από τον πρώτο γύρο, δείχνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε ενόψει των προεδρικών εκλογών της 14ης Μάη στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο νυν Πρόεδρος της χώρας και εκ νέου υποψήφιος, Ρ. Τ. Ερντογάν, συγκεντρώνει το 47,1%, ενώ ο βασικός υποψήφιος της αστικής αντιπολίτευσης, Κ. Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει το 49,4%.

Στο μεταξύ, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα CHP του Κιλιτσντάρογλου κατήγγειλε ότι το TRT - το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο ενημέρωσης της χώρας - στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην 1η Απρίλη και την 1η Μάη αφιέρωσε 32 ώρες για ομιλίες και συνεντεύξεις του Ερντογάν, αλλά μόλις 32 λεπτά για αντίστοιχες εμφανίσεις του Κιλιτσντάρογλου. Επίσης, για την προβολή του ηγέτη του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ), Ντ. Μπαχτσελί, στενού συνεργάτη του ΑΚΡ, αφιερώθηκαν 25 ώρες, ενώ για την προβολή της Μεράλ Ακσενέρ, επικεφαλής του «Καλού Κόμματος» (ΙΥΙ) που συνεργάζεται με το CHP, μόλις 10 λεπτά.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο αντιπρόεδρος του CHP και βουλευτής, Τσανάκαλε Μουχαρέμ Ερκέκ, υποστήριξε χτες σε σχετική συνέντευξη ότι το υπουργείο Εσωτερικών οργανώνει μια «δομή παράλληλη» στην Ανώτατη Εκλογική Αρχή, καταγγέλλοντας ουσιαστικά σχέδια διαστρέβλωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ