Πέμπτη 4 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η οπαδική βία προϊόν της επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό

Αλλος ένας νέος άνθρωπος δέχτηκε επίθεση στη Θεσσαλονίκη από χούλιγκανς

Αλλο ένα περιστατικό οπαδικής βίας σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη το βράδυ, όπου δύο χούλιγκανς τραυμάτισαν σοβαρά έναν 16χρονο, ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, επειδή φορούσε μπλούζα με διακριτικά αντίπαλης ομάδας (εν προκειμένω του ΠΑΟΚ).

Ο 16χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται με κατάγματα στο πρόσωπο και χτυπήματα στα κάτω άκρα, δέχτηκε την επίθεση στην περιοχή της Ευαγγελιστρίας, ενώ - σύμφωνα με τη δικογραφία - περπατούσε με την παρέα του στον δρόμο. Για την επίθεση συνελήφθη ένας 21χρονος, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Στο επεισόδιο συμμετείχε συνεργός του, ο οποίος αναζητείται.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση. Φέρεται να παραδέχθηκε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι προηγουμένως ο ανήλικος τον έβρισε. Ο ένας από τους δράστες είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και έφερε πάνω του μικρό μεταλλικό αντικείμενο. Στη θέα του επεισοδίου ένας 20χρονος προσέτρεξε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να δεχθεί κι αυτός επίθεση.

Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολλά που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά, έξω ή και μέσα σε σχολεία, από νέους, με αποκορύφωμα τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού την 1η Φλεβάρη 2022. Φαινόμενα οπαδικής βίας, που καλλιεργούνται και αναπαράγονται στο έδαφος της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο του αθλητισμού, που γεννά εγκληματικές συμμορίες με οπαδικό μανδύα, οπαδικούς στρατούς οι οποίοι αξιοποιούνται στους όλο και οξυνόμενους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους διάφορους επιχειρηματίες και μεγαλοσχήμονες στον αθλητισμό. Αυτή τη σάπια πραγματικότητα όχι μόνο δεν την ακουμπούν οι κυβερνήσεις, αλλά τη στηρίζουν, γι' αυτό και παρά τις κατά καιρούς αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και τις υποσχέσεις ότι «η βία θα παταχθεί» και «δεν χωράει στον αθλητισμό», αυτή διαιωνίζεται και μάλιστα οι αθλητικές εταιρείες αναγορεύονται σε «θεματοφύλακες» της «εξυγίανσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ