Παρασκευή 26 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ 13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΚΙΔΕ
Αναγκαία η ταξική κατεύθυνση

 

Ξεκινά, αύριο Σάββατο, τις εργασίες του, το 3ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, οι οποίες ολοκληρώνονται την Κυριακή με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

«Οι καιροί και οι ανάγκες των εργαζομένων απαιτούν κίνημα ζωντανό, ταξικό, αξιόπιστο, που να παλεύει και να διεκδικεί», τονίζει, στη διακήρυξή της, η « Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» και καλεί σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ταξική πορεία της Ομοσπονδίας.

Οπως σημειώνει η ΔΑΣ, χρειάζεται ένα κίνημα, που να αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές και αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές, την προσπάθεια του κεφαλαίου να πάρει πίσω κατακτήσεις, όπως και τα επικίνδυνα σχέδια που εξυφαίνουν οι ΝΑΤΟικοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές για την περιοχή. Δίνοντας μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλιάς, σημειώνει: «Δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταπατιέται το 5ήμερο - 40ωρο, στη θέση του 8ωρου έχουμε το 6ωρο και το 4ωρο, καταργούνται ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Οι απολύσεις και τα κλεισίματα εργοστασίων έχουν περάσει κάθε όριο.H ανεργία βρίσκεται στα ύψη. Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας επιδεινώνονται και επιχειρήσεις μεταφέρονται στο εξωτερικό με κυβερνητικές επιδοτήσεις». Τις πολιτικές αυτές - επισημαίνει - στηρίζουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση», οι οποίες επιχειρούν να εγκλωβίσουν εργαζόμενους στη λογική της συναίνεσης.

Αναφερόμενη στη δράση της το προηγούμενο τρίχρονο, η παράταξη σημειώνει ότι «αν και μειοψηφία, συμβάλαμε αποφασιστικά στη δράση της Ομοσπονδίας, στην αντιμετώπιση της επίθεσης της εργοδοσίας, στη συσπείρωση των εργαζομένων». Τέλος, καλεί σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της, ώστε η Ομοσπονδία να προχωρήσει σε ταξική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ