Τρίτη 9 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Υποσχέθηκε σίγουρα κέρδη στα κοράκια των funds που έχουν πιει το αίμα του λαού!

Υποσχέσεις στα κοράκια των funds ότι και επί ...«προοδευτικής διακυβέρνησης» θα συνεχίσουν να πίνουν το αίμα των χρεωμένων νοικοκυριών αλλά με ...μικρότερο καλαμάκι, έδωσε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στο OPEN σχετικά με τα σπίτια των νοικοκυριών που είναι έτοιμα να βγουν στο σφυρί ήταν ξεκάθαρος δηλώνοντας: «Εμείς αυτό το οποίο έχουμε προτείνει δεν είναι μια διαδικασία απόλυτης διαγραφής χρεών, αλλά είναι ένας νόμος που βάζει σε πλαίσιο τη λειτουργία των funds. Ενας νόμος που εξαναγκάζει σε ρυθμίσεις τα funds με τους δανειολήπτες (...) Το fund θα βγάλει ένα εύλογο κέρδος, στο 30%», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αυτό ουσιαστικά είναι αποκαλυπτικό για το περιεχόμενο του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς, που παρουσίασε ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», αφού αυτό στην ουσία ζητούν και τα funds αλλά και οι τράπεζες (πολλά από τα funds είναι θυγατρικές των τραπεζών). Και για να μειώσουν τα «κόκκινα» χαρτοφυλάκια, αλλά και για να εκβιάσουν τα χρεωμένα νοικοκυριά να συνεχίσουν να πληρώνουν όσα μπορούν, βγάζοντας από τη μύγα ξίγκι.

Κατά τ' άλλα, κάλεσε τον Ν. Ανδρουλάκη «να έρθει μαζί να τα εφαρμόσουμε (σ.σ. τα μέτρα που έχουν προτείνει και οι δύο) να είναι εγγύηση της εφαρμογής», στη συνέντευξη χτες. Επιπλέον, αντέκρουσε την κατηγορία της ΝΔ ότι οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζουν πολλά, ομολογώντας πως θα κόψει από κάπου αλλού, αν φυσικά υλοποιήσει την αύξηση των δαπανών για Υγεία και Παιδεία στον μέσο ευρωπαϊκό όρο, αφού σε κάθε περίπτωση μέτρο των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αντοχές της οικονομίας και τα δημοσιονομικά περιθώρια. «Οταν αυξήσεις τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία και το πας από το 3 στο 5% ή από το 5 στο 7%, δεν πάει ο συνολικός προϋπολογισμός στο 104%. Κάπου μειώνεις και κάπου αυξάνεις», δήλωσε συγκεκριμένα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έκλεισε το μάτι» στους εμπόρους της Παιδείας, μετά απ' αυτούς της Υγείας, δηλώνοντας ανοιχτός στο ενδεχόμενο ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και σε κάθε περίπτωση υπέρ της πλήρους υποταγής της δημόσιας Εκπαίδευσης στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Οπως είπε, «προφανώς δεν είμαστε ενάντιοι στην ιδιωτική Εκπαίδευση, ας υπάρχει ιδιωτική Εκπαίδευση. Είμαι υπέρ της άποψης ότι η Ελλάδα πρέπει σε πρώτη φάση να ενισχύσει συνολικά τη δημόσια Εκπαίδευση, να εισάγουμε πρακτικές που βλέπουμε και σε καλά ιδιωτικά πανεπιστήμια, που έχουν να κάνουν με τη σύνδεση με την παραγωγικότητα και την αγορά εργασίας κι από κει και πέρα είναι μια συζήτηση που γίνεται χρόνια και έχει να κάνει και με το Σύνταγμα».

Παρά την παραδοχή της στρατηγικής σύμπλευσης των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, στο έδαφος της οποίας γίνονται οι συζητήσεις για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, είχε το θράσος να επιτεθεί στο ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας «ανιστόρητη» τη στάση του να μη στηρίξει καμία τέτοια αντιλαϊκή κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας τα αποτυχημένα προπαγανδιστικά περί Πλαστήρα και Παπάγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ