Παρασκευή 12 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Αστείρευτη η δύναμη της λαϊκής αλληλεγγύης και πρωτοβουλίας

Ολοκληρώθηκε η αποστολή 400 τόνων υλικού βοήθειας στον λαό των σεισμόπληκτων περιοχών της Τουρκίας

Από τις αποστολές αλληλεγγύης στην Τουρκία τις οποίες οργάνωσε το ΠΑΜΕ
Από τις αποστολές αλληλεγγύης στην Τουρκία τις οποίες οργάνωσε το ΠΑΜΕ
Την ολοκλήρωση της αποστολής της υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε για τον λαό στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας ανακοινώνει το ΠΑΜΕ. Καθώς οι 400 τόνοι του σχετικού υλικού έχουν πλέον παραδοθεί στα χέρια αυτών που το έχουν ανάγκη, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει την τεράστια δύναμη της αλληλεγγύης και την παρακαταθήκη που αφήνει για τους αγώνες των λαών το επόμενο διάστημα.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ενημερώνει με ανακοίνωσή του τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες, τους βιοπαλαιστές, τους μετανάστες εργάτες και όλο τον λαό της Ελλάδας, που με κάθε τρόπο στήριξαν την καμπάνια αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, ότι και τα τελευταία φορτηγά υλικής βοήθειας έφτασαν στον προορισμό τους, στα χέρια αυτών που έχουν ανάγκη.

«Για πάνω από 3 μήνες, από τις πρώτες ώρες μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φλεβάρη, το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα της Ελλάδας ξεκίνησαν μία από τις μεγαλύτερες καμπάνιες συγκέντρωσης υλικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και συγκινητική. Η εμπιστοσύνη του λαού μας στα ταξικά συνδικάτα, στο να φτάσει η αλληλεγγύη από χέρια εργατών σε χέρια εργατών, οδήγησε σε πρωτόγνωρη συγκέντρωση υλικών που ξεπέρασε συνολικά τους 400 τόνους. Ογκος πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που συγκεντρώθηκε από κυβερνητικές υπηρεσίες, ΜΚΟ και άλλους φορείς που κάνουν τη φιλανθρωπία επάγγελμα και φοροαπαλλαγή ή υπηρετούν άλλους σχεδιασμούς», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Από τη μια άκρη της χώρας έως την άλλη, «σε κάθε πόλη, χωριό ή νησί, χώροι δουλειάς, σχολεία και σχολές έγιναν κέντρα οργάνωσης και συγκέντρωσης της αλληλεγγύης», ενώ ο τεράστιος αυτός όγκος υλικής βοήθειας «μεταφέρθηκε με δεκάδες φορτηγά μέχρι το επίκεντρο των σεισμόπληκτων περιοχών, με 6 αποστολές αλληλεγγύης που διέσχισαν ολόκληρη την Ελλάδα και το Αιγαίο».

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι ήταν η πρώτη συνδικαλιστική οργάνωση από άλλη χώρα που έφτασε στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και η προσπάθεια που έκανε να οργανώσει την αλληλεγγύη αναγνωρίστηκε με τρόπο συγκινητικό. «Πουθενά στον κόσμο δεν έχει διοργανωθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τόσο μεγάλη βοήθεια, τόσο μεγάλη αλληλεγγύη», ήταν τα λόγια Τούρκων συνδικαλιστών που υποδέχτηκαν το πρώτο κομβόι αλληλεγγύης, όπως υπενθυμίζει. Συνοψίζει επίσης τις πολύμορφες δράσεις, τις αιμοδοσίες που οργανώθηκαν, τη συγκινητική συμμετοχή, ιδιαίτερα της νεολαίας, τις προσφορές εθελοντικών αποστολών υγειονομικών και άλλων εργαζομένων, τα μηνύματα και τις ζωγραφιές παιδιών από την Ελλάδα που έφτασαν στα χέρια των συνομηλίκων τους στο Χατάι και στις άλλες σεισμόπληκτες περιοχές, δίνοντας μαζί με την υλική βοήθεια «κουράγιο και στήριξη στον λαό που υποφέρει». Η απάντηση ήρθε με «αμέτρητα, αυθόρμητα "Tesekkurler - Ευχαριστώ"» που εκφράστηκαν με κάθε τρόπο στα διαδικτυακά μέσα του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων της Ελλάδας από τον λαό της Τουρκίας.

«Ολη αυτή η τεράστια προσπάθεια ανέδειξε για μια ακόμη φορά ότι "μόνο ο λαός σώζει τον λαό" και η συνεχής, καθημερινή, ανιδιοτελής προσφορά χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίων, συνδικάτων και λαϊκών φορέων σε όλη τη χώρα αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη. Δίνει μια τεράστια απάντηση στο μίσος και στον εθνικισμό που καλλιεργούν οι αστικές τάξεις των χωρών. Και ταυτόχρονα έφερε στο προσκήνιο τις τεράστιες δυνατότητες, την αστείρευτη δύναμη της πρωτόβουλης, εθελοντικής δράσης των εργαζομένων, που με το πείσμα, την αποφασιστικότητα και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο ξεπέρασαν ανυπέρβλητες δυσκολίες και εμπόδια. Εθεσαν τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις και την επιστήμη τους στην υπηρεσία του ανθρώπου και κατάφεραν κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο», τονίζει το ΠΑΜΕ. Και μεταφέρει το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι του τουρκικού συνδικάτου Nakliyat-Is:«Στα πακέτα βοήθειας στα φορτηγά από την Ελλάδα βρήκαμε μηνύματα στα τουρκικά και ελληνικά που μιλούσαν για φιλία και αλληλεγγύη με τον λαό της Τουρκίας, και κυρίως εικόνες ζωγραφισμένες από μικρά παιδιά. Ενα από τα μηνύματα έγραφε: "Η αλληλεγγύη θα αλλάξει τον κόσμο"!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ