Παρασκευή 12 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Ξανά στον τόπο του «εγκλήματος» σε βάρος των βιοπαλαιστών αγροτών

Στον τόπο ενός απ' τα πολλά «εγκλήματα» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των βιοπαλαιστών αγροτών, επέστρεψε ο Αλ. Τσίπρας, σε μια ακόμα προσπάθεια εμπαιγμού του αγροτικού κόσμου, μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις.

Μιλώντας στη Λάρισα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα που έχει στραγγίξει το εισόδημα των βιοπαλαιστών αγροτών λόγω της απελευθέρωσης και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, που φέρουν και τη σφραγίδα της κυβέρνησής του. Ετσι σαν «παρηγοριά στον άρρωστο» μοίρασε δεσμεύσεις για «ουσιαστικές μειώσεις» και «πλαφόν» στο αγροτικό και κτηνοτροφικό ρεύμα. Από κοντά και κάτι υποσχέσεις για το αγροτικό πετρέλαιο, με τους αγρότες να ματώνουν εδώ και χρόνια αφού με το 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είχε κοπεί, βυθίζοντάς τους στην απόγνωση. Μια απόγνωση που μεγαλώνει από τις χαμηλές τιμές που καθορίζει η ελεύθερη αγορά αλλά και από τις φυσικές καταστροφές και την κρατική αδιαφορία. Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε, για παράδειγμα, για τον ΕΛΓΑ, ο αντιδραστικός κανονισμός του οποίου υπάρχει από το 2011, και έμεινε άθικτος από όλες τις κυβερνήσεις.

Με το βλέμμα στην επόμενη κυβέρνηση απηύθυνε ξανά κάλεσμα συνεργασίας στον Ν. Ανδρουλάκη, με αναπτερωμένες ελπίδες αποδοχής του μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ στο ντιμπέιτ για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μια συνεργασία που άλλωστε σε τοπικό επίπεδο έχει ήδη επιτευχθεί καθώς το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑίο δήμαρχο Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ