Σάββατο 13 Μάη 2023 - Κυριακή 14 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μήνυμα ανάτασης για τη νεολαία «μια ανάσα» πριν από τις βουλευτικές εκλογές

Πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με ποσοστό 35,04%

RIZOSPASTIS

Μήνυμα ανάτασης για τη νεολαία ήταν αυτό που έστειλαν οι φοιτητικές εκλογές που έγιναν την περασμένη Τετάρτη στην πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων της χώρας. Οι φοιτητές έδωσαν για άλλη μια χρονιά την πρωτιά στην «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας», το ψηφοδέλτιο που συγκροτούν σε κάθε σύλλογο τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μαζί με πολλούς ακόμα φοιτητές, με 19.632 ψήφους πανελλαδικά και ποσοστό 35,04%, το μεγαλύτερό της μέχρι τώρα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και κάθε λογής «σωτήρων» που θεωρούν ότι έχουν «στο τσεπάκι» τη νεολαία.

Θυμίζουμε ότι η «Πανσπουδαστική ΚΣ» είχε αναδειχθεί και πέρσι πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές, «γκρεμίζοντας» τη ΔΑΠ που έβγαινε πρώτη για 35 χρόνια. Το περσινό μεγάλο βήμα φέτος επαναλήφθηκε ακόμα μεγαλύτερο, καθώς στις εκλογές σημειώθηκε και αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών, ψήφισαν σχεδόν 58.000 φοιτητές, ενώ η «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατάφερε να αποσπάσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης της συμμετοχής και να έχει τη μεγαλύτερη άνοδο από όλες τις παρατάξεις. Και αυτό το ηχηρό μήνυμα των φοιτητών, που επέλεξαν εκπροσώπους για συλλόγους μαχητικούς και διεκδικητικούς, στην πρώτη γραμμή, για τα δικά τους δικαιώματα, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς αποστέλλεται προς πάσα κατεύθυνση δέκα μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, από τη μεγαλύτερη κάλπη της νεολαίας πανελλαδικά.


Η «Πανσπουδαστική» κατέγραψε πολλές πρωτιές και αυτοδυναμίες σε φοιτητικούς συλλόγους, ενώ είναι πρώτη δύναμη στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα 14 Ιδρυμάτων: ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πάντειο, Γεωπονικό, ΠαΔΑ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΣΚΤ, ΔΙΠΑΕ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΑΠ και ΠΑΣΠ δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την πτωτική τάση στα ποσοστά τους, άνοδο σημείωσαν τα σχήματα των ΕΑΑΚ που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ το Δίκτυο του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε σταθερότητα στα πολύ χαμηλά ποσοστά του.

Αφού έγινε γνωστή η νίκη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές, συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν στην ΚΝΕ η ΕΔΟΝ, η Κομμουνιστική Νεολαία Σουηδίας και η Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Συρίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών από μεγάλες πόλεις και ιδρύματα της χώρας. Πρόκειται για πίνακες με συγκεντρωτικά αποτελέσματα, από τα έγκυρα αποτελέσματα που συνυπογράφουν οι εφορευτικές επιτροπές σε κάθε σύλλογο.

Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα στο σύνολο των φοιτητικών συλλόγων και των ιδρυμάτων βρίσκονται στο site: http://www.pksekloges.gr/foititikes-23/.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ