Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μωυσής Κωνσταντινίδης
Μωυσής Κωνσταντινίδης
Φωτ. 3

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, των αδελφών μου ΜΩΥΣΗ και ΝΙΚΗΣ και του γαμπρού μου ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ, προσφέρω 165 ευρώ (50.000 δρχ.) στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης.

Η γλυκιά αδελφή μου Νίκη έφυγε από τη ζωή στις 30 Μάρτη 1997. Ο Γιάννης Νικολιδάκης, αγωνιστής από νεότατη ηλικία, σκοτώθηκε στον Πάρνωνα στις 11 Ιούλη 1992, αφού τελείωσε η τελετή αφής της φλόγας της ειρήνης, στην οποία παραβρέθηκε ως αντιπρόσωπος του Φυσιολατρικού Συνδέσμου ο «ΠΑΝ». Και ο αδελφός μου Μωυσής Κ. Κωνσταντινίδης πέθανε το Γενάρη του 1980. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1928, κυνηγήθηκε για τους αγώνες και τις προοδευτικές ιδέες του, εξορίστηκε στην Ανάφη από τις αρχές του 1935 έως το τέλος του κινήματος του Βενιζέλου. Στη δικτατορία του Πάγκαλου και του Μεταξά πέρασε 5 χρόνια στην παρανομία. Επέστρεψε στο σπίτι του το 1941. Στην Κατοχή ήταν ΕΑΜίτης. Μετά το μπλόκο της Καλογρέζας, κατέφυγε στην Πάρνηθα, στον ΕΛΑΣ. Τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944 τραυματίστηκε στα Δερβενοχώρια και παρέμεινε 3 μήνες στο νοσοκομείο της Αγυιάς.

Το 1947, πιάστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία, μαζί με τον Γιάννη Νικολιδάκη. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Μακρονήσι, από όπου αφέθηκε ελεύθερος σωστό ψυχικό ράκος.

Δε θα τους ξεχάσω ποτέ, όπως και όλους τους αγωνιστές φίλους και συμμαθητές μου.

Γιάννης Νικολιδάκης
Γιάννης Νικολιδάκης
Ελπίδα Κωνσταντινίδου

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου θείου μου ΠΑΝΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ προσφέρω για τον αγώνα των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων Κολομβίας (στρατός του λαού) 50 ευρώ, μέσω της ΕΕΔΔΑ.

Αρης Μπακόπουλος

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου και πολυβασανισμένου αδελφού μου ΠΑΝΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ και της μανούλας μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑ, προσφέρω 50 ευρώ για τις Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις Κολομβίας (στρατός του λαού), μέσω της ΕΕΔΔΑ.

Βάσω Ζαχαριά

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΑΡΟΓΚΩΝΑ, προσφέρω από τους δικούς του κόπους 50 ευρώ για τον αγώνα των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων Κολομβίας (στρατός του λαού), μέσω της ΕΕΔΔΑ.

Φωτούλα Δημαρόγκωνα

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου ΝΙΚΟΥ και ΒΕΝΕΤΙΑΣ και του συζύγου μου ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ζωγράφου και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Διονυσία Μαρκογιάννη


Νίκη Νικολιδάκη
Νίκη Νικολιδάκη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ