Τετάρτη 17 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Διευρύνεται η «ερυθρόλευκη» κυριαρχία

Πρωταθλητής για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός

Associated Press

Με σπουδαία ανατροπή στο β' μέρος του τρίτου τελικού με τη Βουλιαγμένη, στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 11-7, έκανε το 3-0 στις νίκες και έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο, για 11η συνεχόμενη χρονιά και 37η συνολικά στην Ιστορία του. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούνται σε ιδανική ψυχολογία ενόψει του Φάιναλ 8 του Champions League που ακολουθεί στο Βελιγράδι, όπου επίσης θα διεκδικήσουν την κατάκτηση του τροπαίου.

Στον τρίτο τελικό ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από το δυναμικό ξεκίνημα της Βουλιαγμένης, η οποία πήρε το προβάδισμα (4-1) και το διατήρησε μέχρι και τη λήξη του δευτέρου οκταλέπτου (5-4). Στην επανάληψη όμως οι γηπεδούχοι μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο, πέρασαν μπροστά στην τρίτη περίοδο (8-5) και στην τελευταία διεύρυναν το προβάδισμά τους, σφραγίζοντας τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Βάμος 2, Δήμου 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γραμματικός, Παπαναστασίου 3, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Λιαντζίρης.

Βουλιαγμένη: Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ