Πέμπτη 18 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Καταγγέλλει τις νέες περικοπές στην περίθαλψη στον ΕΔΟΕΑΠ

Τις νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ, που αποφάσισε η διοίκηση του Ταμείου, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Οι νέες περικοπές σε βάρος εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ θα ισχύσουν από τον Αύγουστο και γίνονται, όπως πάντα, «στο όνομα της εξοικονόμησης χρημάτων για να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες ο ΕΔΟΕΑΠ, γιατί αυξήθηκαν οι δαπάνες...». Το ΠΑΜΕ Τύπου σημειώνει ότι «οι νέες περικοπές έρχονται να προστεθούν σε αυτές που ανακοινώθηκαν τον Ιούλη του 2022, όπως, για παράδειγμα, η μείωση αποζημίωσης για λογοθεραπείες, για επισκέψεις σε γιατρούς, οι αλλαγές σε φυσικοθεραπείες, οι αλλαγές στο ανώτατο όριο επισκέψεων σε γιατρούς εκτός ΕΔΟΕΑΠ κ.λπ. Επομένως αυξάνεται η συμμετοχή των εργαζομένων στην πληρωμή των ιατρικών υπηρεσιών».

Ειδικότερα σημειώνει πως «για τις φαρμακευτικές δαπάνες το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε ότι η συνταγογράφηση των φαρμάκων θα γίνεται για όλους τους ασφαλισμένους του Οργανισμού με βάση τη δραστική ουσία και όχι με την εμπορική ονομασία του σκευάσματος. Εφόσον ο ασφαλισμένος επιλέξει το πρωτότυπο, θα επιβαρύνεται με τη διαφορά. Επίσης και με αυτή την απόφαση αυξάνεται η συμμετοχή των εργαζομένων στη φαρμακευτική δαπάνη».

Ταυτόχρονα το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ αναδεικνύει τις ευθύνες συγκεκριμένων πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων και προειδοποιεί για το μέλλον του Ταμείου, καθώς «φαίνεται ότι όλοι μαζί, δυνάμεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΔΟΕΑΠ και Ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ, κυβερνήσεις, κράτος, διαχειρίζονται τον ΕΔΟΕΑΠ ανοίγοντας δρόμους και για άλλες δραστικές μειώσεις στις παροχές του Ταμείου και ιδιαίτερα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του λεγόμενου "νέου ΕΔΟΕΑΠ" από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία, την οποία έβαλαν και στη διοίκηση του Ταμείου των εργαζομένων, με τις πλάτες βεβαίως των συνδικαλιστών ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις Ενώσεις εργαζομένων στον κλάδο».

Γι' αυτό το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου «σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα προβάλλοντας την ανάγκη να οργανώσουμε τη δράση μας από τα κάτω, μέσα στους τόπους δουλειάς, υπερασπιζόμενοι τις ως τώρα παρεχόμενες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και διεκδικώντας πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών μας σε αυτές. Καμιά επιχειρηματική δράση στον χώρο της Υγείας, γιατί οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους».

Αναδεικνύει τις διεκδικήσεις για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές υπηρεσιών Υγείας και φαρμάκων υψηλής ποιότητας σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους. Να πληρώνουν κράτος και εργοδοσία, χωρίς καμιά επιβάρυνση από τους ασφαλισμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ