Παρασκευή 19 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Σύσκεψη με υγειονομικούς

Σε σύσκεψη με υγειονομικούς που πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Υγείας - Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στη Θεσσαλονίκη, μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης του Κόμματος από τον χώρο της Υγείας Ηλίας Κονδύλης και Ελένη Μπακιρλή.

Στην ομιλία του ο Ηλίας Κονδύλης εστίασε στη συνειδητή απουσία της πανδημίας και των συνεπειών της από τον προεκλογικό λόγο των αστικών κομμάτων. Αναφέρθηκε στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία, που εκφράζεται από τη μια μεριά με την απαξίωση του δημόσιου τομέα Υγείας και από την άλλη με τη σκανδαλώδη πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα, που κατέγραψε τεράστια κέρδη εν μέσω πανδημίας και συνεχίζει να επενδύει σε νέες υποδομές. Είπε επίσης ότι το μοναδικό εμπόδιο στην ανάπτυξη ενός καθολικού και δωρεάν συστήματος Υγείας, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι το καπιταλιστικό κέρδος. Ανέδειξε τις ευθύνες των αστικών κομμάτων που κυβέρνησαν και τόνισε την ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Η Ελένη Μπακιρλή στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στην επιδείνωση των όρων διαβίωσης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, σε παράλληλη τροχιά με την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, ως απότοκα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Τόνισε επίσης την ανάγκη ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης την επομένη των εκλογών, καθώς υπάρχουν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις στα αστικά κόμματα ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές. Και ανέδειξε τη συμφωνία τους στα «μεγάλα» ζητήματα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, η παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και η «δημοσιονομική σταθερότητα», που ακυρώνει την όποια κάλπικη παροχολογία των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον Γιώργο Μητσιάκο, καθηγητή Νεογνολογίας του ΑΠΘ, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και από τον Χρήστο Καραχρήστο, πρόεδρο της ΕΝΙΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ