Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΣΦΠ - ΠΑΟ
Κοινός στόχος... διαφορετικοί λόγοι

Μια θέση στον τελικό διεκδικούν σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Sportidea

Μια θέση στον τελικό διεκδικούν σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η τύχη έφερε τους «αιώνιους» να διεκδικούν τη μία εκ των δύο θέσεων για τον... ήλιο (βλ. τελικός), αφού θα πρέπει να κοντραριστούν μεταξύ τους στον ημιτελικό. Σημειώνεται ότι κάτι με τα τερτίπια της κλήρωσης όπως πέρσι και φέτος, κάτι με απρόβλεπτες εκπλήξεις (ήττα των «πρασίνων» από τον Απόλλωνα Πατρών το 1997), οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι έχουν να συναντηθούν σε τελικό Κυπέλλου από το 1986 (88-78 υπέρ του Παναθηναϊκού).

Στη φετινή αναμέτρηση και οι δυο ομάδες έχουν έναν κοινό στόχο και πολλούς διαφορετικούς λόγους ο καθένας να θέλει να τον πετύχει. Θέλουν το τρόπαιο, ο καθένας όμως για τους σκοπούς του.

Ολυμπιακός: «Εφτασε η ώρα»

Οι «οικοδεσπότες» Πειραιώτες διανύουν τον πέμπτο τους χρόνο από τότε που κατάφεραν να προσθέσουν ένα ακόμη κύπελλο Ελλάδας στη συλλογή τους (τελικός με τον Απόλλωνα Πατρών, 80-78). Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπανικολάου: «Είναι ευκαιρία να κατακτήσουμε το κύπελλο μετά από 5 χρόνια. Το θέλουμε πολύ. Πάρα πολύ... Και οι παλιοί και οι νέοι παίκτες του Ολυμπιακού θα δώσουμε τα πάντα για το τρόπαιο». Οπου τα πάντα, δηλαδή, βάλτε πριν απ' όλα τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό. Ο τεχνικός της ομάδας, Λευτέρης Σούμποτιτς, στέκεται περισσότερο στο πλεονέκτημα της ομάδας του, που έχει από το γεγονός ότι οι αγώνες θα γίνουν στο ΣΕΦ. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι ο «Πίξι» ήταν ένθερμος οπαδός της ιδέας να αφήσουν οι «ερυθρόλευκοι» τη Γλυφάδα και να επιστρέψουν στο φαληρικό στάδιο. Το μόνο που ζητάει από τους παίκτες του είναι να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα απ' ό,τι στην τελευταία συνάντηση κόντρα στο «τριφύλλι» για την Ευρωλίγκα. Παίζουμε στο σπίτι μας και σίγουρα αυτό είναι θετικό. Αν όμως παίξουμε όπως στον τελευταίο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δεν έχουμε τύχη. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι, ιδιαίτερα στην οργάνωση. Οπως τονίζει ο προπονητής του Ολυμπιακού, το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, αφού μετά από τρεις συναντήσεις των δυο ομάδων δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ τους. Οσο για τους τραυματίες εικάζεται ότι μετά τον Παπαλουκά, που έδειξε στην προπόνηση της Τρίτης ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα (αιμάτωμα τετρακέφαλου), και οι Ρισασέ (τενοντίτιδα), Μπουντούρης (χτύπημα στον αστράγαλο) και Φόρεστ (ίωση) θα δώσουν τελικά το «παρών».

ΠΑΟ: «Να δώσει απαντήσεις»

Ως πρόκληση για πολλούς λόγους αντιμετωπίζουν όλοι στον Παναθηναϊκό το φετινό φάιναλ φορ. Αρχικά, μετά την αποτυχία σε δυο συνεχόμενους τελικούς δε θέλουν με τίποτα να τριτώσει το... κακό. Επειτα, όπως τονίζουν στο «τριφύλλι», είναι μια ευκαιρία να δώσουν απαντήσεις σε όσους φέτος τους χαρακτήριζαν «κορεσμένη ομάδα», που δύσκολα θα κατακτήσει κάποιο τρόπαιο. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης και την αίγλη που προσφέρει στους «πράσινους» μια επικράτηση και μια κατάκτηση κυπέλλου στο «στοιχειωμένο» γι' αυτούς ΣΕΦ. Τέλος, η θέληση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για ένα τρόπαιο που λείπει από την ήδη πλούσια συλλογή του. Με αυτά και αυτά, λοιπόν, οι πρωταθλητές δηλώνουν έτοιμοι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε τον σημερινό αγώνα πρόωρο τελικό, ενώ επισήμανε το γεγονός ότι ο νικητής του ντέρμπι θα είναι και το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο. Και αυτός όπως και ο Σούμποτιτς συμφωνεί με τη λογική ότι τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, ενώ δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση του παιχνιδιού υπέρ της ομάδας του. «Εμείς γνωρίζουμε πως μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό όπου κι αν παίζουμε κι ο στόχος μας είναι να το πετύχουμε και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο «Ζοτς». Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν αφού και ο ελαφρύς τραυματισμός του Μποντίρογκα στην προπόνηση της Τρίτης δεν αποδείχτηκε κάτι το σημαντικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ