Παρασκευή 26 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ιδανικό ξεκίνημα για τα ελληνικά κουπιά

Η Ευ. Αναστασιάδου με την πρόκριση στον τελικό του μονού σκιφ ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας
Η Ευ. Αναστασιάδου με την πρόκριση στον τελικό του μονού σκιφ ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας
Με το «καλημέρα» σε τροχιά διάκρισης μπήκαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξάγεται στο Μπλεν της Σλοβενίας.

Στη χθεσινή πρώτη μέρα των αγώνων, από ελληνικής πλευράς ξεχώρισαν οι προκρίσεις της Ευαγγελίας Αναστασιάδου στον τελικό του αγωνίσματός της, καθώς επίσης του Στέφανου Ντούσκου και των Γκαϊδατζή / Παπακωνσταντίνου στα ημιτελικά των δικών τους αγωνισμάτων. Αξιόλογη ήταν η παρουσία και των υπόλοιπων πληρωμάτων της ελληνική ομάδας, που στους σημερινούς επαναληπτικούς θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου χρειάστηκε μόλις μία κούρσα για να «κλειδώσει» την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών την ερχόμενη Κυριακή, με την ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι στο Μόναχο να παίρνει την πρωτιά στην προκριματική της σειρά. Από την πλευρά ο Στέφανος Ντούσκος ήταν εξαιρετικός στην 3η προκριματική σειρά του μονού σκιφ, παίρνοντας την πρωτιά και εξασφαλίζοντας μια θέση στα ημιτελικά του αγωνίσματος αύριο το πρωί.

Σημαντική εμφάνιση στον πρώτο τους επίσημο αγώνα έκαναν οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, παίρνοντας τη 2η θέση στον προκριματικό και την πρόκριση στα ημιτελικά. Στα προκριματικά του αντίστοιχου αγωνίσματος των γυναικών, η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού πήραν τη 2η θέση και θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό της Παρασκευής.

Στα ρεπεσάζ θα συνεχίσει και η Ευαγγελία Φράγκου, που πήρε την 4η θέση στο σκιφ των γυναικών, ενώ οι αδερφοί Ζήσης και Δημήτρης Μπουκουβάλα στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, ως νέο πλήρωμα, στην πρώτη τους διεθνή συμμετοχή είχαν αξιόλογη παρουσία στα προκριματικά και τερμάτισαν 6οι στη σειρά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ