Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Προσγειωμένοι θριαμβευτές

Το όνειρο για τους «4» της Ευρώπης ήρθε πιο κοντά για τον Παναθηναϊκό με τη μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Ομως, το μέγεθος της αντιπάλου και ο επαναληπτικός του «Καμπ Νου» δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και αμετροέπεια. Οι «πράσινοι» δείχνουν να το κατανοούν. Ενδεικτικά είναι τα λόγια του Σωτήρη Κυργιάκου: «Δεν κάναμε τίποτα ακόμη. Απλά πήραμε ένα καλό σκορ. Ωστόσο, η ρεβάνς στη Βαρκελώνη θα είναι δύο φορές πιο δύσκολη. Ξέρουμε τι σημαίνει "Καμπ Νου", είναι καυτή έδρα. Η Μπαρτσελόνα είναι πάντα Μπαρτσελόνα και στο γήπεδό της παίζει καλά. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και... ό,τι βγει».

Οσο για τους Ιβηρες, δηλώνουν αρκετά αισιόδοξοι πως τελικά θα καταφέρουν να προκριθούν. Δεν έχουν «χωνέψει» πάντως ακόμα την ήττα και προσπάθησαν χτες να δικαιολογηθούν. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γκάμπρι: «Ελπίζω ότι η ομάδα μου θα περάσει στα προκριματικά. Στην Αθήνα δεν πήγαμε για την ισοπαλία αλλά για να κερδίσουμε. Παίξαμε με ηρεμία γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην Μπαρτσελόνα. Είναι το χειρότερο αποτέλεσμα αλλά ήμαστε ικανοί να ισοφαρίσουμε. Και με τη Γαλατασαράι η ομάδα μου έπαιξε με τον ίδιο τρόπο και όμως εκεί κέρδισε».

Από την πλευρά του ο τεχνικός των «πρασίνων», Σέρτζιο Μαρκαριάν (δίνοντας το παράδειγμα), «προσγειώθηκε» άμεσα στην... καθημερινότητα που ακούει στ' όνομα Ιωνικός: «Υπάρχει κούραση στην ομάδα. Εχουμε δώσει πάρα πολλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η σεζόν άρχισε πολύ νωρίς, μόλις τον Αύγουστο και πολλά παιδιά έχουν αγωνιστεί σχεδόν σε όλα τα ματς. Ομως, εδώ που φτάσαμε δεν μπορούμε παρά να τα δώσουμε όλα, με ψυχή και με καρδιά. Το μυαλό θα αγνοήσει το πόσο κουρασμένα είναι τα πόδια». Πάντως, το «τριφύλλι» ζήτησε από την ΕΠΑΕ την αναβολή του αγώνα απέναντι στους Νικαιώτες, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για τον επαναληπτικό με την Μπαρτσελόνα. Οι «κυανόλευκοι» δε διαφωνούν, με την προϋπόθεση όμως το ματς να διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα 21 Απρίλη-7 Μάη. Δηλαδή μετά την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος (21 Απρίλη) αλλά μέχρι την Τρίτη του Πάσχα. Το αίτημα θα συζητηθεί την Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ