Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Tελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Κώστα Τσαχουρίδη

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς, σύντροφοι και συναγωνιστές αποχαιρέτησαν τον σύντροφο Κώστα Τσαχουρίδη, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε την Κυριακή και κηδεύτηκε χθες στα κοιμητήρια της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο σύντροφος Κώστας γεννήθηκε το 1932, στο Παλαιό Γυναικόκαστρο του νομού Κιλκίς, από γονείς αγρότες, πρόσφυγες από τον Καύκασο. Το 1944 ο πατέρας του, μέλος της ΕΑΜικής Αντίστασης, δολοφονήθηκε από τους φασίστες. Το καλοκαίρι του 1948 εντάχθηκε στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, όπου και πολέμησε μέχρι το καλοκαίρι του 1949. Κατόπιν πέρασε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας, όπου παρέμεινε για έναν χρόνο. Επειτα, το 1950, στάλθηκε στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, όπου διδάχθηκε το επάγγελμα του ναυπηγού αρχικά και ύστερα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο "Καρλ Μαρξ" της Λειψίας Οικονομικά. Στη συνέχεια εργάστηκε στη βιομηχανία, όπου βραβεύθηκε για την κοινωνική του προσφορά με επαίνους και μετάλλια. Το 1950 έδωσε το βιογραφικό του στο Κόμμα, έχοντας διάφορες χρεώσεις. Επαναπατρίστηκε το 1977, μετά από 22 χρόνια προσφυγιάς, εντάχθηκε αρχικά στην ΚΟΒ Σταυρούπολης και το 1979 έως σήμερα στην ΚΟΒ Δόξα - Παπάφη, τιμώντας τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Η αταλάντευτη στάση του και το αγωνιστικό του παράδειγμα θα συντροφεύουν τους αγώνες μας, θα βρουν άξιους συνεχιστές μέσα από τις γραμμές του Κόμματός μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ