Τετάρτη 31 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕUROPA LEAGUE - ΤΕΛΙΚΟΣ
Η Σεβίλλη και ο Μουρίνιο

Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της φετινής σεζόν, αυτό του Εuropa League, βρίσκει κάτοχο απόψε στη Βουδαπέστη, όπου στον τελικό της διοργάνωσης διεκδικούν τον τίτλο η Σεβίλλη και η Ρόμα (22.00 - Cosmote Sport 1). Κίνητρο και για τις δύο ομάδες, πέρα από το προφανές πρεστίζ και τα οικονομικά οφέλη, είναι και η προοπτική της εξασφάλισης της συμμετοχής στους ομίλους του επόμενου Champions League (δικαίωμα που έχει κάθε χρόνο ο νικητής του Europa League), καθώς απέτυχαν να το κάνουν μέσα από τα πρωταθλήματα Ισπανίας και Ιταλίας, όπου πραγματοποίησαν μετριότατη πορεία: Η Σεβίλλη τερμάτισε 11η στη La Liga, η δε Ρόμα 6η στη Serie A.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας έχει γράψει τη δική της ιστορία στον θεσμό, μετρώντας μέχρι τώρα 6 κατακτήσεις και μάλιστα με το απόλυτο (6 στα 6) σε τελικούς, κάτι που την καθιστά πολυνίκη του θεσμού. Στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας οι Σεβιγιάνοι θα διεκδικήσουν το 7ο τρόπαιό τους και τη διεύρυνση του επιτυχημένου και ιστορικού σερί.

Στην άλλη πλευρά η Ρόμα, που δίνει το «παρών» σε ευρωπαϊκό τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά την περσινή κατάκτηση του Conference League διεκδικεί το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ιστορία της. Στον πάγκο της μάλιστα έχει τον ...μετρ των τελικών, Πορτογάλο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος στη Βουδαπέστη θα καταγράψει την 30ή παρουσία του σε τέτοιο αγώνα εγχώριας και ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σε αυτές μετράει 5 ευρωπαϊκά τρόπαια στα οποία έχει καθοδηγήσει μια σειρά ομάδες (2 Champions League, 2 Europa League, 1 Conference League), ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει κατακτήσει 25 τίτλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ