Τετάρτη 31 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι σπουδαστές της Λυρικής χορεύουν

Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα πραγματοποιήσει την ετήσια παρουσίασή της, την Κυριακή 4 Ιούνη στις 19.30, στη Λυρική Σκηνή στην αίθουσα «Στ. Νιάρχος».

Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το μπαλέτο «Η μπαγιαντέρα» σε μουσική Λούντβιχ Μίνκους. Η χορογραφία είναι του Φώτη Διαμαντόπουλου και βασίζεται στην κλασική χορογραφία του Μάριου Πετιπά. Ο διεθνώς διακεκριμένος Ελληνας χορογράφος Χάρης Γκέκας υπογράφει τη νέα του δημιουργία Crossover για τη Σχολή Χορού της ΕΛΣ. Τέλος, θα παρουσιαστεί απόσπασμα του Minus 16, του Ισραηλινού χορογράφου Οχάντ Ναχαρίν, μιας από τις σημαντικότερες μορφές του χορού παγκοσμίως.

Ο διευθυντής σπουδών, Γ. Μάτσκαρης, σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Οι σπουδαστές μας και φέτος έδειξαν υψηλό επίπεδο αφιέρωσης και αποφασιστικότητας. Εργάστηκαν, μελέτησαν, ασκήθηκαν εντατικά για να αποκτήσουν τα αναγκαία εφόδια για την καλλιτεχνική τους πορεία».

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας. Η προκράτηση των δελτίων εισόδου θα πραγματοποιείται στην ticketservices.gr.

Πληροφορίες: Ταμεία ΕΛΣ, τηλ. 213.0885.700.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ