Τετάρτη 31 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΓΟΣ
Τραγική κατάληξη για κοριτσάκι 2,5 ετών

Βρέθηκε νεκρό μέσα σε αρδευτικό κανάλι έξω από την πόλη

Νεκρό εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι ένα κοριτσάκι 2,5 ετών στον Πύργο Ηλείας, που η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί τη Δευτέρα από τους δικούς του. Η άτυχη μικρή Ρομά διέμενε στον καταυλισμό στην είσοδο της πόλης και εντοπίστηκε μέσα σε ένα αρδευτικό κανάλι στην περιοχή Κατσικάρι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το κορίτσι βρέθηκε νεκρό σε διακλάδωση τοπικών καναλιών άρδευσης, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την οδό Κατακόλου - Πύργου, σε άλλο σημείο απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Για τις έρευνες χρησιμοποιήθηκε ακόμα και φουσκωτή βάρκα της ΕΜΑΚ, που έψαξε μέσα στα γεμάτα με νερό κανάλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον καταυλισμό κοντά στην είσοδο του Πύργου διαμένουν αρκετοί Ρομά υπό άθλιες συνθήκες, με πολλά προβλήματα που παραμένουν άλυτα διαχρονικά, λόγω και της παντελούς αδιαφορίας για την κοινωνική ένταξή τους από κυβερνήσεις, περιφερειακές και τοπικές αρχές. Σε τέτοιες συνθήκες μάλιστα ζουν και πολλά παιδιά, με κίνδυνο πολλές φορές ακόμα και πρόκλησης ατυχημάτων, αφού πολλές φορές βρίσκονται επί του οδοστρώματος της οδού Πατρών - Πύργου στο συγκεκριμένο σημείο, όπου καθημερινά η κίνηση είναι μεγάλη.

Το τραγικό συμβάν έρχεται να αναδείξει συνολικά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στη συγκεκριμένη περιοχή κοινότητες Ρομά, αλλά και λαϊκά στρώματα της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ