Τετάρτη 31 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δυνατό ΚΚΕ για τα δύσκολα της «επόμενης μέρας»

Στη μάχη για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ για να αντιμετωπιστούν τα δύσκολα της «επόμενης μέρας» βρίσκονται οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στους νομούς της Θεσσαλίας.

Ετσι, μαζί με την εσωκομματική συζήτηση στα όργανα και τις ΚΟΒ, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα πολύμορφο πρόγραμμα που περιλαμβάνει συσκέψεις, ατομικές συζητήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και πανεπιστήμια, όπου συζητιέται η Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια για να πειστούν ακόμα περισσότεροι να ψηφίσουν ΚΚΕ στις 25 Ιούνη.

Στη Λάρισα, δεκάδες είναι αυτοί οι οποίοι συμμετείχαν στις συσκέψεις που οργάνωσαν οι ΚΟΒ ΕΒΕ, Ιπποκράτη - Ταμπάκικων - Αγ. Αθανασίου, Γιάννουλης, Εκπαιδευτικών, ΟΤΑ, Δημόσιων Νοσοκομείων, γεγονός που αποτυπώνει τόσο το ενδιαφέρον του κόσμου να συζητήσει οργανωμένα μαζί με τους κομμουνιστές, όσο και τη διάθεση συστράτευσης μπροστά στη νέα μάχη.

Από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε αποτυπώθηκε η δυνατότητα να αυξηθεί η δύναμη του ΚΚΕ ακόμα περισσότερο, με δεδομένο ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί πραγματικά να ασκήσει γνήσια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση. Ενδεικτικά, στη σύσκεψη της ΚΟΒ Δημόσιων Νοσοκομείων, ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε πως «μόνο το ΚΚΕ, που έχει σαν θέση το αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, μπορεί να εμποδίσει τα σχέδια της ΝΔ που φτάνουν μέχρι και στο κλείσιμο νοσοκομείων και δημόσιων μονάδων Υγείας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που αποδέχονται τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και νέες συσκέψεις, ενώ σημαντικός σταθμός θα είναι η εκδήλωση των Κλαδικών ΚΟΒ, την Τρίτη 6 Ιούνη, στις 19.30 στο «Θέατρο Τεχνών», με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερη δουλειά σχεδιάζεται και σε τμήματα της νεολαίας, όπως οι φοιτητές, με τον ορισμό συσκέψεων σήμερα και αύριο, αλλά και τη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης το Σάββατο 10 Ιούνη.

Στην ύπαιθρο της Λάρισας, αξιοποιήθηκε η πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη», ώστε να φτάσουν οι ΚΟΒ σε σημαντικό τμήμα οπαδών και φίλων του Κόμματος, ενώ ταυτόχρονα ήταν αρκετοί αυτοί που πήραν για πρώτη φορά την εφημερίδα. Χτες, σε μάχιμο κλίμα έγιναν οι συσκέψεις σε Πύθιο, Ελασσόνα και Χάλκη, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο προγραμματίζονται και σε άλλες κωμοπόλεις και χωριά. Παράλληλα, έχει μπει συγκεκριμένο πρόγραμμα για να φτάσουν οι Οργανώσεις σε αγρότες, κύρια σε αυτούς που συμμετείχαν στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, ώστε να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά η στήριξη στο ΚΚΕ.

Μαζικές συσκέψεις έγιναν και στη Μαγνησία, κυρίως στη Ζαγορά και στη Νέα Ιωνία, αλλά και στην Καρδίτσα, ειδικά σε Παλαμά, Σέκλιζα, Βλαχομαχαλά.

Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ από αύριο θα ξαναλειτουργήσουν τα εκλογικά περίπτερα του ΚΚΕ σε όλους τους νομούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ