Τετάρτη 31 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Νέες καταθέσεις γιατρών

Συνεχίστηκε χτες η δίκη της Ρ. Πισπιρίγκου, της μητέρας από την Πάτρα που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της, με νέες καταθέσεις γιατρών σχετικά με το τρίτο παιδί, την 9χρονη Τζωρτζίνα, που πέθανε τον Γενάρη του 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με χορήγηση κεταμίνης από τη μητέρα της. Συγκεκριμένα, κατέθεσε η παιδίατρος Βενετία Μπέλλου, η οποία εργαζόταν στην Παιδιατρική κλινική και είχε περιθάλψει τη μικρή κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Νοσοκομείο του Ρίου τον Γενάρη του 2022. Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ήταν παρούσα στις 22/01/2022 σε ένα από τα επεισόδια που εμφάνιζε το παιδί. «Η Τζωρτζίνα είχε αποκορεσμό γύρω στο 70 και ταχυκαρδία. Μέχρι να παρέμβω το παιδί επανήλθε. Επικοινώνησα με τη ΜΕΘ παίδων για να την ενημερώσω και μίλησα με την εφημερεύουσα γιατρό. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν έκανε κινήσεις άκρων. Το χαρακτηριστικό του επεισοδίου ήταν η έντονη ωχρότητα. Μετά έκανε δύο επεισόδια εμέτων», κατέθεσε η κα Μπέλλου, η οποία είπε ότι τρεις μέρες μετά η Τζωρτζίνα εμφάνισε ξανά «ένα παρατεταμένο επεισόδιο», στο οποίο πρώτα κλήθηκε ένας συνάδελφός της και μετά εκείνη. Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου κατέθεσε ότι τα φάρμακα στο παιδί τα έδινε η κατηγορούμενη μητέρα και ότι αυτό συμβαίνει συχνά σε χρόνιες περιπτώσεις που νοσηλεύονται στην κλινική. Η μάρτυρας σε ερώτηση της υπεράσπισης τόνισε ότι «ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζω σε τι οφείλεται αυτό το μεγάλο επεισόδιο. Δεν καταλήξαμε γενικά σε τι οφείλονται τα επεισόδια. Καταλήξαμε πως χρειάζεται νευρολογικό έλεγχο. Από εμάς έφυγε αδιάγνωστη η Τζωρτζίνα».

Επίσης χτες κατέθεσε ο παιδίατρος Κ. Κυριακούλης, ο οποίος εργάζεται στην Καρδιοχειρουργική μονάδα στο Ωνάσειο. Αναφέρθηκε στην περίπτωση της Τζωρτζίνας που διακομίστηκε εκεί, από την Πάτρα, τον Μάη του 2021 και παρέμεινε επί έναν μήνα για αξιολόγηση και τοποθέτηση απινιδωτή. Οπως είπε, στην καριέρα του δεν έχει συναντήσει άλλη περίπτωση όπως της Τζωρτζίνας. Ο γιατρός τόνισε ότι αν και τα παιδιά με εγκεφαλοπάθεια, που υπέστη η Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή τον Απρίλη του 2021, δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής, εντούτοις «ήταν έκπληξη για όλους μας η τόσο σύντομη κατάληξη του παιδιού. Μάθαμε ότι αυτό το παιδί κατέληξε στο Παίδων. Ηταν έκπληξη για όλους... Ο απινιδωτής μπορεί να δώσει ρεύμα και να ανατάξει μία επικίνδυνη για το παιδί αρρυθμία. Μπορεί να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτό. Οταν οι σφύξεις υποχωρήσουν μπορεί να δώσει ρεύμα και να προστατέψει την καρδιά. Ηταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε για να προστατέψουμε την Τζωρτζίνα από αρρυθμίες». Ερωτώμενος από την υπεράσπιση για την κεταμίνη, ο γιατρός είπε ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο φάρμακο που οι γιατροί το χρησιμοποιούν καθημερινά. «Στην προκειμένη περίπτωση της Τζωρτζίνας δεν χρειάστηκε να χορηγήσουμε», τόνισε.

Χτες επίσης ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλ. Κούγιας, επανέφερε το αίτημα για «διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε ειδικοί επιστήμονες να διαπιστώσουν ότι η κατηγορούμενη δεν πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν». Οπως είπε, «έχουμε τη θέση ότι η κατηγορούμενη είναι υγιέστατη ψυχικά. Εχετε τη δυνατότητα να διορίσετε ακόμα και σήμερα πραγματογνώμονες, ώστε να τελειώνουμε με αυτό το σύνδρομο. Θέλουμε να τελειώνει αυτή η φημολογία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατάθεση παιδιάτρου (2023-05-24 00:00:00.0)
Κατάθεση εντατικολόγου με ευρύτερες διαστάσεις (2023-04-07 00:00:00.0)
Κατατέθηκαν μηνύσεις κατά γιατρών (2023-03-30 00:00:00.0)
Συνέχεια στις καταθέσεις γιατρών (2023-03-07 00:00:00.0)
Πρώτη κατάθεση στην πολύκροτη δίκη (2023-02-01 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η διερεύνηση του θανάτου των τριών αδελφών (2022-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ