Τετάρτη 31 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Αξιωματικός των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε χτες πως η χώρα του θέλει να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα του συριακού στρατού. Σε συνέντευξή του, ο στρατηγός Σαΐντ Χάμζα Καλαντάρι εξήγησε πως παρότι η Συρία διαθέτει ήδη δυνατότητες ως προς την αντιαεροπορική άμυνα, η Τεχεράνη μπορεί να υποστηρίξει τους «Σύρους αδελφούς» με εξοπλισμό και τακτικές αναβαθμίσεις. Σύμφωνα με τον στρατηγό, σκοπός είναι να αντιμετωπιστούν οι επανειλημμένες επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία.

ΟΤΑΒΑ.-- Πάνω από 14.000 κάτοικοι περιοχών της Νέας Σκοτίας στον Καναδά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, χτες τα ξημερώματα, καθώς μαίνονται ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που κατέστρεψαν πάνω από 300 σπίτια και άλλα κτίρια. Οι φλόγες έχουν φτάσει στα περίχωρα του Χάλιφαξ που απέχουν περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Κυριακή κοντά στην περιοχή Απερ Τάνταλον και μέσα σε μερικές ώρες είχε τεθεί εκτός ελέγχου καθώς απλώθηκε σε έκταση 8 τ.χλμ. Από τις αρχές Μάη έχουν εκδηλωθεί πάνω από 1.600 πυρκαγιές που έχουν αποτεφρώσει πάνω από 7 εκατ. στρέμματα δασικής και άλλης έκτασης στον Καναδά.

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.-- Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκότωσαν χτες έναν Εβραίο έποικο από τον εποικισμό «Ερμές» στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση «Μάρτυρες της Ταξιαρχίας Αλ Ακσα» που σχετίζεται με την παράταξη «Φατάχ» του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μ. Αμπάς. Το θύμα πυροβολήθηκε ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του κοντά στον οικισμό, ανέφερε ο αρχηγός του εποικισμού «Ερμές». Το υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ δήλωσε ότι εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση προανήγγειλε και άλλες αντίστοιχες επιθέσεις «προκειμένου να καταπραϋνθεί ο πόνος μας για τον θάνατο των μαρτύρων μας». Αργά προχτές βράδυ είχε προηγηθεί τρομοκρατική εισβολή των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στη Ναμπλούς και στον καταυλισμό προσφύγων «Νουρ αλ Σαμς» κοντά στην Τουλκαρέμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ