Τετάρτη 31 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΣΥΡΙΖΑ
Σταθερά συμπλήρωμα στην αντιλαϊκή πολιτική

INTIME NEWS

«Σοκ» χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του χτες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του «STAR», υποστηρίζοντας ότι το αίτιο βρίσκεται στον τρόπο που επικοινώνησαν το μήνυμά τους και όχι στο μήνυμα καθαυτό, και στον «στρατηγικό εγκλωβισμό» τους στην πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας, την ώρα που την απέρριπταν οι δυνάμεις στις οποίες η πρόταση αυτή απευθυνόταν. «Αποδείχτηκε ότι το πολιτικό σύστημα δεν ήταν ώριμο», ισχυρίστηκε, επιμένοντας ότι για το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ φταίνε οι άλλοι, που δεν έβαλαν πλάτη στη δική του εκδοχή εγκλωβισμού του λαού.

Ισχυρίστηκε το αμίμητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που έχει εναλλακτικό σχέδιο απ' αυτό που έχει η ΝΔ, όταν θέλει κανείς «κιάλι» για να δει τις διαφορές στη στρατηγική σύμπλευσή τους, η οποία αποτυπώθηκε και στα δεκάδες «εμβληματικά» νομοσχέδια που ψήφισαν από κοινού τα προηγούμενα χρόνια, πάνω από το 50% στο σύνολο. Το παραδέχτηκε άλλωστε και στη συγκεκριμένη εμφάνισή του, επαναφέροντας τα περί «κοστολογημένων προγραμμάτων», τόσο όσο επιτρέπει δηλαδή η καπιταλιστική οικονομία και αντέχει ο προϋπολογισμός που σηκώνει άπειρες φοροελαφρύνσεις και ενισχύσεις για το κεφάλαιο σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Αλλά και επαναλαμβάνοντας προτάσεις για μεταρρυθμίσεις «που δεν έχουν τεράστιο δημοσιονομικό κόστος».

Κατά τα άλλα ισχυρίστηκε ότι ο λαός τάχα έχει ανάγκη τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον κίνδυνο παντοδυναμίας της ΝΔ, προσπερνώντας το πώς της έστρωσε το χαλί όλα τα προηγούμενα χρόνια, που καλούσε τον λαό που διεκδικούσε να «λογαριαστεί μετά» με την αντιλαϊκή πολιτική που ο ίδιος προσυπέγραφε, στηρίζοντας στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια της ...επικίνδυνης ΝΔ.

Οπως ακριβώς συνέβη με τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τους οποίους έχυσε κροκοδείλια δάκρυα ο Αλ. Τσίπρας, ξιφουλκώντας κατά της ανάλγητης ΝΔ, αλλά ξεχνώντας ότι το κόμμα του είχε συνδράμει με τη σιωπή του στην απόρριψη απ' τη ΝΔ της πρότασης του ΚΚΕ που έδινε λύση στο πρόβλημα.

Ενώ υποστήριξε πως «δεν είμαστε κυβερνητικό συμπλήρωμα της δεξιάς» και μίλησε για εργασιακή ανασφάλεια, έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τους πλειστηριασμούς και για την ακρίβεια. Προβλήματα που βασανίζουν τον λαό και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση έχει λερωμένη τη φωλιά του, ως μόνιμο «συμπλήρωμα» της αντιλαϊκής πολιτικής.

Εκανε ακόμα λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του σχετικά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, φροντίζοντας... να τις επαναλάβει, επιμένοντας να απευθύνεται σε αυτούς σε μια προσπάθεια αλίευσης ψήφων στα φασιστικά βρωμόνερα.

Παραδέχτηκε ότι η πρώτη του σκέψη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν να παραιτηθεί, ταύτισε όμως αυτή την επιλογή με «λιποταξία», ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τι μέλει γενέσθαι στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως τώρα προέχουν οι εκλογές, ωστόσο υπονόησε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ούτε τότε, επαναλαμβάνοντας τα περί «μη λιποταξίας» κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ