Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Εκθεσιακές περιπλανήσεις
  • Εκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Απέργη παρουσιάζεται στο χώρο τέχνης «Εικαστικός Κύκλος» (Χαρ. Τρικούπη 21). Εκτίθενται 30 έργα διαφόρων διαστάσεων, στα οποία δεσπόζει η διαρκής αισθητική αναζήτηση μέσα από τη χρωματική επαλληλία του πραγματικού και ονειρικού. Οπως σημειώνει ο Ηλίας Γκρης «τα έργα του έχουν χρώμα το φως. Αυτό που σκηνοθετεί η λυρική διάθεση και η μουσική διαφάνεια των πραγμάτων». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 του Απρίλη.
  • Στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας, πλατεία Βικτωρίας), φιλοξενείται έκθεση σκίτσου και ζωγραφικής του Χρήστου Πικριδά. Με κύρια εκφραστικά μέσα το χρώμα και τη γραμμή από τη νατουραλιστική απεικόνιση μέχρι τη λιτότατη καρικατούρα, ο καλλιτέχνης επιχειρεί να σαρκάσει με εκπληκτικό χιούμορ τη σύγχρονη πραγματικότητα ή να δημιουργήσει έργα, όπως οι τελευταίοι ορίζοντές του, άλλοτε γαλήνιοι και στοχαστικοί και άλλοτε ταγμένοι, εκρηκτικοί και υποβλητικοί. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 του Απρίλη.
  • «Μιχάλης Κατζουράκης - Ζωγραφική, κατασκευές, γλυπτική 1965-2001» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών «το εργοστάσιο» (Πειραιώς 256, Ρέντης). Θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου.
  • Το σύνολο των τελευταίων έργων της Βούλας Γουνελά παρουσιάζεται στην έκθεση που φιλοξενείται στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3). Πρόκειται για «μετέωρα» γλυπτά, τα οποία έχουν για αφετηρία τις νέες μορφές ζωής. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 του Απρίλη.
  • Στην γκαλερί «Αδάμ» (Νεοφ. Βάμβα 5), παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής του Βαγγέλη Ρήνα και φωτογραφίες του Δημήτρη Λαζάρου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 του Απρίλη.
  • Εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην γκαλερί «Ανεμος» (Κυριαζή 36, Κηφισιά), έκθεση έργων της Αθηνάς Λατινοπούλου με τίτλο «Διάλογος με το χρόνο». Οπως σημειώνει η Αθηνά Σχινά, «η φύση δίνει έναυσμα στην Αθηνά Λατινοπούλου, προσφέροντάς της θέματα που τα χρησιμοποιεί ως εφαλτήρια για την εικαστική της προσπέλαση στα μυστήρια της ελεγείας που κρύβει η ζωή, σε εκείνα ακόμη που το πέρασμά της αποκαλύπτει. Με υψηλά τα σημεία του ορίζοντα να στεφανώνονται μ' ένα κομμάτι ουρανού, μας ανοίγει και παράλληλα μας διαστέλλει το οπτικό της πεδίο η ζωγράφος, χωρίς τη διάθεση να παραμορφώσει ή να διαστρεβλώσει τίποτε. Αντίθετα, προσπαθεί με τα τεκμήρια των ευρημάτων της, εγκαταλελειμμένα και εγκατεσπαρμένα στις μοιραίες θέσεις της λησμονιάς τους, να κινητοποιήσει τη φαντασία μας». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 του Απρίλη.
  • Αναδρομική έκθεση έργων του Γιάννη Γραμματικόπουλου παρουσιάζεται στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Μέχρι τις 20 του Απρίλη εκτίθενται περισσότερα από 150 έργα, αντιπροσωπευτικά δείγματα της δημιουργίας του καλλιτέχνη από το 1950 έως σήμερα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ