Παρασκευή 2 Ιούνη 2023 - Κυριακή 4 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΩΡΓΗ ΒΑΡΛΑΜΟΥ»
Φιλοδοξούμε το έργο του να συνεχίσει να ζει και να ζεσταίνει τις καρδιές μας

Εγκαινιάστηκε ο Χώρος Πολιτισμού - «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου» (Λεάγρου 23, Γούβα), ο οποίος θα λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού, εκθεσιακός χώρος και εργαστήριο. Ενας ανοιχτός και φιλόξενος χώρος, όπου θα δημιουργούν και θα μαθαίνουν οι νέοι καλλιτέχνες.

Η Εύα Μελά, ζωγράφος - χαράκτρια, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη λειτουργίας του Χώρου, σημείωσε:

«Το ΚΚΕ εκπληρώνει την υπόσχεσή του προς τον σύντροφό μας ζωγράφο και χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο που τον Σεπτέμβρη κλείνουν 10 χρόνια από τον θάνατό του.

Ολοκλήρωσε τις εργασίες αποκατάστασης του χώρου του εργαστηρίου του Γιώργη Βαρλάμου, ώστε να λειτουργήσει σύμφωνα με την επιθυμία του.

Προσπαθήσαμε να μην αλλάξουμε τίποτε στον χώρο. Να τα κρατήσουμε όλα όπως μας τα άφησε: Τα εργαλεία και τα μηχανήματα, τα έπιπλά του, τα υφαντά της μάνας του...

Θα λειτουργεί εδώ το εργαστήριό του της Χαρακτικής, όπως ακριβώς το άφησε, με τη μαντεμένια πρέσα του Γιάννη Κεφαλληνού και την πρέσα ξυλογραφίας του χαράκτη Δημήτρη Δάβη, πρέσες χυτές από τον 19οαιώνα, καθώς και με μια μεγάλη πρέσα ξυλογραφίας που σχεδίασε ο ίδιος ο Βαρλάμος για να τυπώνονται οι πολύ μεγάλες ξυλογραφίες του.

Θα είναι ελεύθερο εργαστήρι, ανοιχτό, σε καθέναν που αγαπά την Τέχνη, σε συλλόγους και ομάδες, σε κάθε νέο χαράκτη, σε κάθε εικαστικό καλλιτέχνη που θέλει εκεί να δημιουργήσει. Παράλληλα, θα υπάρχουν και οι σημειώσεις και το αρχείο του στη διάθεση κάθε ιστορικού ερευνητή καθώς και η πλούσια βιβλιοθήκη του.

Στον χώρο που ζωγράφιζε, χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του, έχει δημιουργηθεί ένα μικρό εκθετήριο, όπου με περιοδικές εκθέσεις θα παρουσιάζεται το έργο του Βαρλάμου στο κοινό και θα φιλοξενούνται πολιτιστικές και μορφωτικές δράσεις, κρατώντας τον χώρο του όπως το ήθελε, ζωντανό».

Αυτήν την περίοδο λειτουργεί στον χώρο έκθεση με ασπρόμαυρες ξυλογραφίες του Γιώργη Βαρλάμου.

Μέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τετάρτη - Κυριακή 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.: 210.7515.584, e-mail: ergastiri.gvarlamou@gmail.com


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ