Παρασκευή 9 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΕΕΓΥΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Οι ελλείψεις αφήνουν εκτός εγγραφών μαθητές

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Δραπετσώνας αδυνατεί να εγγράψει μαθητές στην Α' Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2023 - 2024, λόγω έλλειψης χώρου. Το γεγονός καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «ντροπή, ενδεικτική της γύμνιας που επικρατεί στη σχολική στέγη, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής απαξίωσης - υποχρηματοδότησης της Εκπαίδευσης».

Οπως αναφέρει το σωματείο των εκπαιδευτικών, «το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Δραπετσώνας συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ Κερατσινίου, σε κτίριο που κατασκευάστηκε και λειτουργεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα). Δηλαδή, το κτίριο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία και το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει μεγάλο μηνιαίο μίσθωμα για τη χρήση του.

Εδώ και χρόνια, παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χώρου - αιθουσών, καθώς τα δύο σχολεία αναπτύσσονται. Ιδιαίτερο, όμως, πρόβλημα έλλειψης αιθουσών αντιμετωπίζει το ΕΝΕΕΓΥΛ, το οποίο κυριολεκτικά ασφυκτιά.

Οπως σημειώνει, λειτουργεί επίσης ένα ΕΝΕΕΓΥΛ στον Πειραιά, το οποίο καλείται να διαχειριστεί εξίσου πολλά αιτήματα, ενώ αντιμετωπίζει και αυτό πρόβλημα χώρου, καθώς συστεγάζεται με το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Η Ανοιξη» και το 10ο ΓΕΛ Πειραιά.

Η απόφαση για τη στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας στο συγκεκριμένο σχολείο ήταν προσωρινή, καθώς το κτίριο δεν είναι κατάλληλο για τη φιλοξενία μαθητών με ειδικά εκπαιδευτικά προβλήματα και συνεχίζεται 7 χρόνια μετά καθώς δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την εξεύρεση χώρου για την οριστική στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας. Οπως σημειώνει η ΕΛΜΕ, σήμερα, «ενώ έχουν υποβληθεί αιτήσεις από γονείς μαθητών που διαθέτουν γνωμάτευση από το ΚΕΔΑΣΥ για φοίτηση σε Ειδικό Σχολείο, αυτές παραπέμπονται από το σχολείο στη ΔΙΔΕ Πειραιά (τέτοια οδηγία έχει δώσει η ίδια η ΔΙΔΕ Πειραιά) λόγω έλλειψης χώρου». Το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας εξυπηρετούσε, κύρια, τις περιοχές της Σαλαμίνας, του Περάματος, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Το ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά στεγάζεται στην Παλιά Κοκκινιά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει για μία ακόμα φορά την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τη σχολική στέγη στον Πειραιά. Απαιτεί να βρεθεί χώρος για την κατασκευή σχολείου που θα στεγάσει οριστικά το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας και καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς «να συντονίσουμε αγωνιστικά τις ενέργειές μας, ώστε να εγγραφούν κανονικά οι μαθητές στην Α' Γυμνασίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ