Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
«Ασπίδα προστασίας» της ειρήνης η υφήλιος

«Θερμό» προβλέπεται το Σαββατοκύριακο. Ενα Σαββατοκύριακο, που θα αφιερωθεί από τον κόσμο, και από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, στον παλαιστινιακό λαό.

Παρά τις προσπάθειες που φέρονται να καταβάλλουν όσοι φέρουν «κλάδο ελαίας», ουδείς λαός φαίνεται να πείθεται για τις προθέσεις τους. Φάνηκε από χθες το βράδυ, όταν δεκάδες χιλιάδες φιλειρηνιστές σε πολλές πόλεις του κόσμου βγήκαν στο δρόμο, για άλλη μία φορά. Εχει γίνει καθημερινότητα πια. Η αλληλεγγύη προς το λαό της Παλαιστίνης.

Στη Δανία, χιλιάδες Παλαιστίνιοι, Αραβες και Δανοί διαδήλωσαν κυρίως μπροστά από το Κοινοβούλιο στην Κοπεγχάγη, αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων οι Οδενσε και Χάντερσλεφ, διαμαρτυρόμενοι κατά της συνέχισης της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης στη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές και διοργανωτές, προσθέτοντας ότι όλες οι διαδηλώσεις διεξήχθησαν χωρίς επεισόδια.

Στην Ινδία, σε πολλές πόλεις της Ινδονησίας και του Πακιστάν, στις Φιλιππίνες, στο Λίβανο, με τη συμμετοχή και των καθολικών σχολείων, στη Γαλλία, στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, στην Ισπανία, αλλά και στη Νότια Αφρική όπου, πέρα από τις πολλές διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας, άρχισε και το μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων. Μία ακόμη διαμαρτυρία και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, απολύτως ειρηνική.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες Σαουδάραβες, νέοι, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες, αγνόησαν την απαγόρευση των διαδηλώσεων που έχει επιβληθεί στο Ριάντ και πραγματοποίησαν την Πέμπτη διαμαρτυρία κατά των επιθέσεων των Ισραηλινών. Η αστυνομία παρεμπόδισε τους διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο κτίριο της παλαιστινιακής διπλωματικής αποστολής, να προχωρήσουν προς το παρακείμενο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας. Μια μη κυβερνητική οργάνωση συμπαράστασης των Παλαιστινίων απηύθυνε έκκληση για την πραγματοποίηση, και χθες, συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ στην πόλη του Νταχράν, στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.

Διαδήλωση στο Βέλγιο

Eurokinissi

Διαδήλωση στο Βέλγιο
Επεισοδιακή ήταν η διαδήλωση στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, όπου οι χιλιάδες διαδηλωτές έξω από την ισραηλινή πρεσβεία βροντοφώναξαν «θάνατος στο Ισραήλ και τον Σαρόν». Κάποιοι έριξαν και αυτοσχέδιες βόμβες κατά της πρεσβείας.

Η κορύφωση, όμως, ξεκινά από σήμερα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει η Επιτροπή Αλληλεγγύης σε 123 χώρες του κόσμου, εδώ και μέρες, άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάθε χρώματος, κοινωνικής τάξης, βγήκαν στους δρόμους. Οι φοιτητές, που δέχτηκαν την πρόκληση του αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού και κήρυξαν την 6 Απρίλη ως Μέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό, μέρα που σημαίνει και την 54η επέτειο από τη σφαγή του Ντέιρ Γιασίν. Ηδη, τα αμερικανικά Πανεπιστήμια συντονίστηκαν. Σχετικά «εύκολο», καθώς υπάρχει και η προηγούμενη εμπειρία από τον πόλεμο κατά του Αφγανιστάν. Παράλληλα, έχουν σχεδιαστεί διαδηλώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και της Αμερικής και της Αυστραλίας. Ολοι, για να γίνει πραγματικότητα αυτό για το οποίο ελπίζουν και μάχονται... «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».


Εκδηλώσεις στην Τουρκία

Eurokinissi

Εκδηλώσεις στην Τουρκία
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες μαζικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο (2024-02-21 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Παλαιστίνης (2022-11-30 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού (2008-12-30 00:00:00.0)
Να σταματήσουμε τους φονιάδες (2006-07-12 00:00:00.0)
Να σταματήσει τώρα η ισραηλινή επέλαση (2002-09-24 00:00:00.0)
Νεανική αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό (2000-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ