Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2023
Πενθήμερη «Γιορτή Μουσικής»

Με την ενότητα «Γιορτή Μουσικής» συνεχίζονται οι φετινές εκδηλώσεις του «Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας 2023». Από τις 18 Ιούνη και για πέντε μέρες σε διάφορα σημεία της πόλης θα πραγματοποιηθούν οκτώ συναυλίες και μία προβολή ταινίας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αυτή την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του δήμου Πατρέων στο Νότιο Πάρκο, στις 12 το μεσημέρι, ενώ στις 9.30 το βράδυ στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο οι Περικλής Αλιώπης (τρομπέτα, φλικόρνο) και Βασίλης Τζιατζιάς (κιθάρα, λούπες) θα παρουσιάσουν το World Music Duo, ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο βιώματα, εικόνες, μνήμες και ενέργεια.

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 9.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό στον Πολυχώρο Πολιτισμού.

Την Τρίτη 20 Ιούνη στις 9.30 το βράδυ στον Πολυχώρου Πολιτισμού τα «Κίτρινα Ποδήλατα» παρουσιάζουν την ευρηματική μουσική παράσταση με τίτλο «Να σε δω να γελάς».

Την Τετάρτη 21 Ιούνη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Παντοκράτορα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ορχήστρα Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου, στις 9 το βράδυ, στην Αγίου Νικολάου θα δοθεί συναυλία από την Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Επίσης, την ίδια μέρα, στις 9.30 το βράδυ στον Πολυχώρο Πολιτισμού θα απολαύσει τραγούδια του Θανάση Νικόπουλου από τον δίσκο «Μοναχικοί Σαλτιμπάγκοι», με ερμηνευτή τον Κώστα Θωμαΐδη, καθώς και από τον κύκλο «Τραγούδια του έρωτα και της θάλασσας» με την Βάλια Τσιργιώτη, ενώ την ίδια ώρα στο αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα προβληθεί η ταινία «Μaria by Callas: H Mαρία Κάλλας Εξομολογείται».

Την Παρασκευή 23 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα «100 χρόνια από τη γέννηση» της Μαρίας Κάλλας «...Εζησα για την τέχνη και τον έρωτα! -...Vissi D' Arte Vissi d' Amore (Tosca)», στο κάστρο Ρίου, στις 9.30 το βράδυ. Ερμηνεύουν: Βασιλική Καραγιάννη (σοπράνο), Αρτεμις Μπόγρη (μέτζο σοπράνο), Μαίρη Γουγούση (σοπράνο), Ιωάννα Τσιλιμίγκα (σοπράνο), Ανδρέας Καραούλης (τενόρος), Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος). Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Ευανθίας Στιβανάκη. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Σταμάτη Μπερή. Αφήγηση και επιμέλεια κειμένων Λυδία Αγγελοπούλου και μουσική προετοιμασία Φρίξος Μόρτζος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ