Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Από μαθητές που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της Αντιπολεμικής Συσπείρωσης Μαθητών

Με μαχητική συγκέντρωση, πορεία και συναυλία, που πραγματοποίησαν χτες το πρωί, οι μαθητές της Κατερίνης εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και απαίτησαν να σταματήσει η ανελέητη επίθεση του ισραηλινού στρατού και να τεθούν σε εφαρμογή τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Παράλληλα, οι μαθητές, καθημερινά, συγκεντρώνουν υλική βοήθεια (ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα, γραφική ύλη, κλπ.) για τους Παλαιστίνιους, την οποία θα παραδώσουν σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο του 1ου μαθητικού φεστιβάλ, στις 19 Απρίλη.

Η χθεσινή διαδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού της Αντιπολεμικής Συσπείρωσης Μαθητών Κατερίνης. Ξεκίνησε με συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο πάρκο της πόλης. Ακολούθησε πορεία, που πέρασε από τα σχολεία και κατέληξε στην πλατεία της Κατερίνης, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία με ελληνικό ροκ και έντεχνο τραγούδι. Συμμετείχαν μαθητές από τα 1ο, 3ο, 4ο Ενιαία Λύκεια και το 4ο Γυμνάσιο.

Με την έναρξη της κινητοποίησής τους, οι μαθητές κατευθύνθηκαν με πορεία στο 1ο Ενιαίο Λύκειο, όπου μαζικά κατήγγειλαν τη διευθύντρια του σχολείου, διότι απείλησε τους μαθητές πως όσοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση δε θα πάνε τριήμερη εκδρομή.

Στη συνέχεια, οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Με συνθήματα, όπως «Μπους, Σαρόν φονιάδες των λαών», «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, είναι η Νέα Τάξη και οι Αμερικανοί», καταδίκασαν την πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και κάλεσαν τους πολίτες, τους γονείς και τους καθηγητές τους, να ενταχθούν στο κίνημα αντίστασης και πάλης, ιδιαίτερα τώρα που «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ